Gündem

BAŞKAN TUTUK “HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.   “Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından biriside tüm bireylerin eşit şartlarda haklardan yaralanmasıdır”..

BAŞKAN TUTUK “HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

 

“Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından biriside tüm bireylerin eşit şartlarda haklardan yaralanmasıdır” diye mesajına başlayan Başkan Tutuk mesajına şöyle devam etti;

 

“Engelli olan vatandaşlarımızı hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyalleşmeleri için toplum, birey, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize sorumluluklar düşmektedir. Ülke nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi yönünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan ve yürütülen çalışmaları millet olarak hepimiz görmekteyiz. Bizlerde Yalova Belediyesi olarak şehrimizde bulunan engelli tüm bireylerimize sahip çıkmakla birlikte belediyemiz bünyesinde bulunan Engelsiz Kafe’de özel çocuklarımızın topluma kazandırılması, sosyalleşmesi ve istihdamını sağlamaktayız. İlimizde bulunan tüm engelli dernekleri ile koordineli bir şekilde çalışarak her bir bireyin engelli adayı olacağının bilincinde derneklerimizden gelen talep ve istekleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirmekteyiz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik belediyemiz bünyesinde çalışmalarımız artarak devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL