Gündem

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK’UN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK’UN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Sevgi ve saygı duygularımızı her zaman..

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK’UN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK’UN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Sevgi ve saygı duygularımızı her zaman canlı tutarak din, dil, ırk, renk, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmadan çalışmalarımızın her yerinde insanı merkeze almamız gerekir” diyen Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“Tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, bireysel olarak kanun önünde eşit ve serbest şekilde yararlanmaları siyasal ve toplumsal kültürümüzün dayandığı temellerden biri olmuştur. Ülkemiz de modern insan hakları anlayışının temellerini atan, temel hak ve özgürlükler konusunun en önemli dayanak belgesi özelliği taşıyan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini, 6 Nisan 1949 tarihinde ilk onaylayan ülkelerden biridir. Dünyada ve ülkemizde hak ve özgürlükler konusunda birçok gelişme yaşanırken bir taraftan da dünyanın farklı bölgelerinde terörizm, ırkçılık, nefret söylemleri, yabancı düşmanlığı veya farklı inanışlara sahip olunması sebebiyle bazı ülkelerde alınan diplomatik kararların insan hakları ihlallerine yol açtığını görmekteyiz. Bunun en son örneğini ise medeniyetin başkenti olarak kendilerini lanse eden ülkelerin başında gelen Fransa’nın Paris şehrinde oynanan müsabakada yaşadık ve tepkimizi ortaya koyduk. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dediği gibi “Beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur” sözlerini bir kez daha hatırlatarak, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetilmeden tüm insanlığın10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor ülkemizin için barış, huzur ve adaletin hâkim olduğu yarınlar olmasını temenni ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL