Kültür-Sanat

“BİR METROPOL’ÜN ANATOMİSİ” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Ressam Kadir Ablak’ın “Bir Metropol’ün Anatomisi” isimli sergisi, 18 Ekim – 20 Kasım Tarihleri Arasında İstanbul Corpus Galeri’de sanatseverler le buluşacak. 50’den fazla tablo yer alacak Edisyonlu tekstür baskı çalışmalarının..

“BİR METROPOL’ÜN ANATOMİSİ” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Ressam Kadir Ablak’ın “Bir Metropol’ün Anatomisi” isimli sergisi, 18 Ekim – 20 Kasım Tarihleri Arasında İstanbul Corpus Galeri’de sanatseverler le buluşacak.

50’den fazla tablo yer alacak

Edisyonlu tekstür baskı çalışmalarının yanı sıra tekstür baskı üzerine karışık teknik eserlerden oluşan 50’den fazla resimden oluşan Bir Metropol’ün Anatomisi” isimli sergi, Mehmet Demir küratörlüğünde İstanbul Corpus Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

Sergi, 20 Kasıma kadar Pazar günleri hariç saat 11.00 – 19.00 saat aralığında ziyaret edilebilecek.

“Gerçek İstanbul’u çiziyorum”

Eserlerinde uzun yıllardır İstanbul’u çalışan Ablak, sanatını özetlerken: “Ben, herkesin görmek istediği İstanbul’u değil, gerçekte var olan ve bu şehirde yaşayanların her gün, her an karşılaştıkları ama çoğu zaman farkında bile olmadıkları ‘öteki’ İstanbul’u çiziyorum” diyor.

Ablak’a göre; bir şehir aynı zamanda, içinde biriktirdiği tüm yaşanmışlıkların da toplamıdır. Bu yaşanmışlıkların da şüphesiz ki en önemli unsuru “insan”dır.

Ablak, “Ben, insani bir gözlemden hareketle yola çıktım ve bu şehirdeki kaosu, trajediyi, fakirliği, çaresizliği, ağır yaşam koşullarını, arka sokaklarını, betonlaşmayı, sahipsiz, kimsesiz insanlarının çaresizliğini sade bir ‘peyzaj’ formu içerisinde duygu yoğunluklu ve dışa vurumcu bir üslup içerisinde anlatmak ve bir nebze de olsa farkındalık yaratmak amacında olan bir sanatçı olarak görüyorum kendimi” diyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL