Köşe Yazıları

CHP’DEKİ İRLANDA’LILAR

“İÇİMİZDEKİ İRLANDA’LILAR” teknik direktör Mustafa Denizli’nin ,Bursa’daki bir milli maç dönüşü ,otobüste gazetecinin sorusu üzerine , imalı bir eleştiri içeren cevabı olarak literatürümüzde yer almış bir deyimdir. Şimdi nereden çıktı..

CHP’DEKİ İRLANDA’LILAR

“İÇİMİZDEKİ İRLANDA’LILAR” teknik direktör Mustafa Denizli’nin ,Bursa’daki bir milli maç dönüşü ,otobüste gazetecinin sorusu üzerine , imalı bir eleştiri içeren cevabı olarak literatürümüzde yer almış bir deyimdir.

Şimdi nereden çıktı bu diyeceksiniz ? Anlatayım :

Takriben 10-15 gün önce Yıldız sokakta çocukluğumuzu yaşadığımız eski kadim bir dostumdan telefon aldım . Aynen şöyle dedi :

“ Vefa Salman & Halit Güleç takımı , Ankara genel merkeze sunmak üzere il başkanı Mehmet Gürel hakkında olumsuzluklar içeren bir dosya hazırlıyorlarmış. Biri senin yazılarından bahsetmiş .

Tırım- tırım senin yazını veya linkini arıyorlarmış . Haberin olsun .”

Bende cevap olarak :” Farketmez . Onlar benim CHP genel merkezi ile nasıl üst yapıda ilişkilerim olduğunu bilmiyorlar . Ben zaten bu makalelerimi , nedenleri ve niçinlerini belirterek oraya iletmiştim. Onlar geç kalmışlar.” Dedim.

Evet başkan Mehmet Gürel’i çok ama çok eleştirdim. Ama hepsi olumlu eleştiri idi. Bir dost olarak hatalarını , yapmaması gerekenleri açıkladım. Çünkü ben dostum . Çünkü ben Yalova’lıyım . Çünkü ben AKP il başkanı Muğlim Bağater ile de aynı seviyede dostluk idame ettiriyorum . Söz konusu Yalova olduğu zaman benim içim parti-marti olmaz.

Bu konunun bir adım daha ilerisi var.

Sevgili Halit Güleç , makalelerimi bulmuş .Okumuş ve messenger’dan bana “ Kalemine sağlık abi” diye de mesaj çekti.

Benim yazılarımın copy-past yapılıp dosyalandığını öğrenince whatsapp’dan kendisine bir mesaj attım: “ Benim yazılarımı genel merkeze sunmak için dosyalamışsınız. Teşekkür ederim. Bir de

“ AH BE VEFA “ başlıklı yazım vardı , Salman’ı eleştirdiğim . Ekte onu da yolluyorum. Lütfen dosyaya ekleyin.” Cevabı kısa ve netti :” KİMSİN SEN ? ATMA ! “

Buna da cevabımda kısa ve netti. Messenger’daki tebrik yazısını kopyalayıp yapıştırıp yolladım. Altına da ekledim “ işte ben bu mesajı atıp tebrik ettiğin ağabeyinim”.

O gün bu gün ses yok hazretten.

Şimdi kısa bir özet yapayım :

Vefa Salman , göstermelik belediye başkanı .

Halit Güleç’de her konuda yetkilendirdiği belediye başkan yardımcısı . Yani aslında gerçek uygulamalı belediye başkanı !

Bomba patlıyor. Yalova Belediyesi büyük bir soygunla sarsılıyor .

Salman , ben masumum ayağına yatıp savcılığa suç duyurusunda bulunarak sözüm ona kendisini aklıyor .

Dava açılıyor . Halit Güleç ve bazı belediye çalışanlarının tutuklu olarak yargılanmasına karar veriliyor.

Ben de dahil olarak rahmetli İhsan Salman ve Erdinç Salman ağabeylere , hatta dedesine kadar olan aile yapısını bildiğim için Salman’ın bu olayda bir dahili olmadığına inananlardan oldum .

Suçsuzmuydu ? Tabii ki hayır ! Çünkü o seçilmiş belediye başkanıdır . Kurumunun sistemini , faaliyet prensiplerini , kontrol mekanizmalarını kurmakla ve de hatta takip etmekle yükümlüdür. Ama o sistemi kurmamış

Kontrol mekanizmalarını takip etmemiş.

Ciddiyetten uzaklaşmış.

Ve olay patlamış. O zaman görevini gereken ciddiyetle yapmadığı için suçlu .

Halit Güleç’i sadece simaen tanırım .

Yaptığı ticareti bilirim.. Dolayısı ile parayla işi olmaz dedim.

Onunda bizzat bu yolsuzluğun içinde olmadığına inandım . Ama Salman’dan aldığı yetkileri o da gereken ciddiyetle kullanmamış. Bu bakımdan o da seyirci kalmaktan dolayı suçlu.

Neyse mahkemeler , mahkemeleri takip etti. Bitmedi ama tutukluluk halleri kaldırıldı .

Şimdi seyre bakalım .

Halit Güleç ,salınır, salınmaz , partisinin il binası varken , Salman’ın ofisinde basın açıklaması yapıyor. Akabinde de il başkanını suçluyor “ Bir geçmiş olsun ziyaretine gelmedi” diyerek.

Siz önce , size sahip çıkan , arkanızda duran teşkilatınıza saygı gösterip basın açıklamanızı parti binasında yapmayı akıl edin . Sonra kalkın başkanı eleştirin. Öyle değil mi?

Resmen gizliden gizliye Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlandığınızı cümle alem biliyor. Yasal olarak beraat ettiğiniz anda adaylığınızı hemen açıklayacağınıza eminim. Ne diyelim ki ?

isteyenin bir yüzü kara demiş büyüklerimiz. Hayırlısı olsun .

Gelelim genel merkez dosyası hazırlayan takımın diğer bireyine.

Sevgili Vefa !

Ben Mehmet Gürel’in yerinde olsaydım , seni parti binasının içine asla sokmazdım !

“Tam olarak aklan , bu kara lekeyi parti üstünden at ,göreve dön .Sonra. “ derdim.

Gürel sana “istemeye istemeye bile olsa etik olarak sahip çıktı . Genel merkezin her ziyaretinde partiye geldin boy gösterdin. Cumhuriyet yürüyüşlerine katıldın. TV programına çıktığında bir defa olsun sana sahip çıkan İL teşkilatına teşekkür etmeyip ,üstüne gevrek gevrek gülüp kahkahalar attın. Üstelik yakın dostlarının tutuklu halleri sürerken .

Bağater’in “ Gel TV’ye çıkıp yüzleşelim” tekline cevap veremedin. Sanırım yemedi !

Senin derdini ben biliyorum . Ne olur ne olmaz deyip milletvekili seçilip dokunulmazlık kazanarak bu davanın olası sonuçlarından kurtulmak derdindesin !

Seçildikten sonra , sende emeği(!) olan Muharrem İnce’yi nasıl dışladığını hepimiz biliyoruz.

Hatta CHP’li belediye başkanı olmana rağmen , zamanın AKP Yalova milletvekili Fikir Demirel ile olan yakın(!) ilişkilerini , onunla olan özel gezilerini de bilen çok.

Özel ofisinde hangi saygın partililerine çay servisini yaptırdığında bilinen bir gerçek.

Sen sadece kendini düşünen birisin !

Kendi rantının peşindesin !

Ne pahasına olursa olsun meclise kapak atmaya odaklısın. Ki; bu yolda ne il teşkilatının onurunu , düşünüyorsun , ne Atatürk ilkelerini hesaba katıyorsun .

Bir de utanmadan , kendin pek bir matahmışsın gibi , sütten çıkmış ak kaşıkmışsın sanki , kendi çıkarın uğruna başkanını karalamaya uğraşıyorsun .

Çünkü biliyorsun ki , Mehmet Gürel CHP Yalova birinci sıra milletvekili adayı olacak!

Onu yemen lazım .

Beceremezsin .

Çünkü stratejik zeka kapasiten yetmiyor.

Bak ben sana olacakları diyeyim :

23 genel seçimlerini , olur ya , CHP kazanırsa , Kılıçdaroğlu’nun Yalova için ilk hedefi , seni Başkanlık görevine iade etmek olacak ki doğrusu bu . Kılıçdaroğlu’nun sana böylesine aklanma şansı verme doğrusu varken , şaibeli bir adamı , davası devam eden bir partilisini neden Yalova

Milletvekili adayı olarak göstersin ki ?

Kaybetmek için mi ?

Boşuna şehir şehir gezip sempati kulisleri yapmak için masraf etme. O masraf ile iki gariban talebe okut daha iyi.

Bak , sana vekalet eden belediye başkanı Tutuk , aldığı maaşının tamamını iban ile garibanlara yolluyor. Ondan bari örnek al.

Sen futbolu seversin. Futboldan örnek vereyim belki anlarsın .

Aziz Yıldırım 20.000 oyla kaybettiği seçimden sonra ben Fenerbahçe’liyim dedi.

Burak Elmas ,ibra edilmedi ama ben Galatasaray neferiyim dedi.

Fatih Terim resmen kovuldu . Ama ben Galatasaray’dan başka yurt içi takım çalıştırmam dedi.

Fikret Orman , Ali Koç hep hatalarını kabul ettiler.

Biraz ERDEM sayın Salman …Biraz ERDEM ! Yoksa bile , olduğu kadar !

Hiç olmazsa herşeye rağmen seni canı pahasına destekleyenleri sükut-u hayale uğratma.

CHP’li ol . “ÖNCE PARTİM” de. CHP içinde İrlanda’lı olma !

Yakışmıyor. Sen eşrafsın ..Bizdensin…Dedelerimiz dost idi…Bizler aynı kuşaktanız. Her şey gelip geçici dostluklar bakidir.

Senden iyi baba, iyi eş , iyi arkadaş olur ama asla iyi bir siyasetçi olmaz. Çünkü yapın , aktüaliten , entelektüelliğin müsait değil.

Konu başlığına cevap : Mustafa Denizli tek İrlanda’dan bahsetmişti . Oysa Yalova CHP içinde sinsice çalışan ,CHP’yi kullanan iki İrlanda’lı vardı . Biri KUZEY İRLANDA’lılar . Ayrıldılar gittiler Memleketi kurdular . Diğeri de sen ve ekibin SERBEST İRLANDA’lılar ! YAPMAYIN !

Saygılarımla

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL