Bölge Genel Güncel Gündem Siyaset

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BABACAN, YALOVA’DA ESNAF ZİYARETİ YAPIP KONGREDE KONUŞTU

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BABACAN, YALOVA’DA ESNAF ZİYARETİ YAPIP KONGREDE KONUŞTU Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Yalova İl Kongresi’ne katıldı. İl Başkanı Mehmet Demirhan ve yöneticiler tarafından..

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BABACAN, YALOVA’DA ESNAF ZİYARETİ YAPIP KONGREDE KONUŞTU

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BABACAN, YALOVA’DA ESNAF ZİYARETİ YAPIP KONGREDE KONUŞTU

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Yalova İl Kongresi’ne katıldı. İl Başkanı Mehmet Demirhan ve yöneticiler tarafından karşılanan Babacan, Yalova’da esnaf ziyaretleri yaptı ve YTSO Başkanı Becan’ı ziyaret ederek burada görüşmeler gerçekleştirdi.

Kongre öncesi parti binası açılışını gerçekleştiren Babacan, ardından basın mensupları ile buluştu. DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasından bahseden Babacan, “Hem hizmet binamızın açılışını, hem de kongremizi yapmak üzere Yalova’ya geldik. DEVA Partisi 9 Mart 2020 tarihinde kuruldu. 90 kişilik bir kurucu heyetle yola çıktık. Türkiye’nin bütün güzel renklerini içine alan, siyasete ilk defa girmiş ya da siyasette daha önce tecrübesi olan arkadaşlarımızla beraber, daha önce farklı siyasi tercihleri olan arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Yoğun bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarımıza başladık. 81 ilimizin 77 tanesinde kurucu heyetimizi görevlendirdik. Yalova ile beraber kısmet olursa 28 ilimizde il kongremizi gerçekleştirmiş olacağız. Teşkilatlanmamız da diğer siyasi partilerden farklılıklarımız var. Teşkilatlanırken tek bir kurucu il ve ilçe başkanı görevlendirmiyoruz, kurucu heyet görevlendiriyoruz. Yani alınan bütün kararlar bir heyet tarafından ve istişare ile alınıyor. Her il yönetimimiz o ilin sosyal dokusunu yansıtacak şekilde oluşturuluyor. Partimize çok yoğun bir ilgi var, çok farklı kesimlerden bile ilgi var. 2018 seçim sonuçları ne ise bize başvuran vatandaşlarımızın siyasi tercihleri ne ise şu anda aynısı bizde oluyor. Bugün Van’da, Diyarbakır’da nasıl ilgi görüyorsak, Edirne ve Balıkesir’deki ilginin seviyesi aynı. Coğrafya fark etmeden tüm Türkiye’de yüksek seviyede ilgi gören ve tüm Türkiye’yi adeta buluşturucu, kavuşturucu bir siyasi hareketi tuğla tuğla inşa ediyoruz” dedi.

‘YEREL MEDYANIN SIKINTILARINI BİLİYORUZ’

“Türkiye’nin gerçek anlamda bir demokrasi ülkesi olmak istiyorsa, sandıktan sandığa insanların kendilerini ifade edeceği, ondan sonra seçilenlerin de cebine oyları koyup sırtını dönüp 5 sene boyunca vatandaşa millete bakmadığı bir çalışma stili benimseniyorsa bunun adı demokrasi değildir” diyen Babacan, “Demokrasi sürekli halkımızla iç içe ve iletişim halinde sürdürülmesi gereken bir yönetim sistemidir. Bu da basınla ve özgür medyayla oluyor. Basınımızın doğru bilgiyi vatandaşlarımızla paylaşması ve kendi özgün dürüst değerlendirmelerini vatandaşlarımızla paylaşmasıyla oluyor. Özgür basın aynı zamanda dürüst basın düşünceyle değerlendirmelerle, köşe yazarlarıyla, yorumlarla halkımıza adeta düşünce dünyasını genişleten zenginleştiren bir basın Türkiye için çok kıymetli. Yerel basının yeri bütün bu kuşkusuz bizim hedeflediğimiz demokrasi de çok çok önemli. Yerel medyayı çok önemsiyoruz ve ciddi sıkıntıları olduğunu da biliyoruz. Yerel medyayı daha yüksek tirajlara zorlayan, daha çok sayıda personel çalıştırmaya zorlayan bir yaklaşım söz konusu merkezi hükümette ve bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Yerel basınla ilgili düzenlemelerde de mutlaka adil bir düzenleme olması gerektiğine inanıyoruz.

‘ADALET EKSİKLİĞİ VAR’

Türkiye’nin sorunlarının büyük olduğunu ve bunun temelinde de adalet eksikliği olduğunu söyleyen Babacan, “Hukukun üstünlüğü ilkesinin takip edilmediği için, hukukun üstünlüğü Türkiye’de yaşatılmadığı için pek çok sorunun olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz. Demokrasimizle ilgili sıkıntılar büyük. Sadece basınımızın değil, STK’lar üzerinde de büyük bir baskı var şu anda. Onlarda kendilerini rahat bir şekilde ifade edemiyor. Biraz eleştiri getiren meslek örgütleri hemen yasal düzenlemelerle boğulmaya çalışılıyor. İyi işleyen bir demokrasi de sivil toplumda çok önemli. Sonuçta bir ülkenin daha iyi yarınlara ulaşması için yapması gereken öncelikle hukukun üstünlüğünü güçlendirmek, adaleti ülkede tesis etmek, demokrasinin iyi işlemesini sağlamak, insan hakları özgürlükler konusunda uygulamaları en yüksek standartlara ulaştırmak. Bu işin zemini, temeli bu. Ancak siz daha o zemin, temel üzerinde iyi bir ekonomiyi inşa edebilirsiniz. Zemin, temel gevşekse sağlam değilse ne yaparsanız yapın o ülkenin ekonomisi düzelmez” diye konuştu.

‘ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ’

Yatırım olmayınca yeni iş sahasının açılmayacağını söyleyen Babacan, “Yatırım olmayınca yeni iş sahası açılmaz, işsizlere iş bulunmaz. Yatırım olmayınca yeni istihdam oluşmaz. Şu an Türkiye’de rekor seviyeye çıkmış işsizliğin temelinde tamda işte bu hukuksuzluk var. İnsan hakları ve özgürlükler konusundaki sıkıntılar var. Demokrasinin iyi işlememesi var. Bugünlerde hükümet her ne kadar, son 2 haftada biliyorsunuz ciddi bir U dönüşü var, 180 derece döndü ama sözler döndü. Sözlerin ne kadar fiiliyata geçebileceğini göreceğiz. Kaldı ki, daha 2 hafta geçmeden, daha açıklamaların mürekkebi kurumadan, önceki gün Cumhurbaşkanının açıklamalarına baktık, dinledik. 1 hafta önce söylenenler farklı, fiiliyattaki durum galiba farklı olacak. Somut örneklerden ve somut bazı tutuklamalardan yola çıkarak ifade edilen sözlere baktığımızda. Demek ki zihniyette bir şey yok.  Ekonomi dibe vurunca belki şöyle bir sarsıntı geçiriliyor. Bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz diye ama bakıyorlar ki bu zihniyeti değiştirmek, yönetim anlayışını değiştirmek mümkün değil. Zaten biz bunun değişeceğine düzeleceğine inansaydık, giderdik başka işler yapardık. Niye biz Deva Partisi’ni kurduk, ülkenin gerçekten sorunları büyüdüğü için ve bu sorunlara çare olacak, bu problemleri çözecek bir siyasi yapı etrafta görmediğimiz için. Mevcut iktidarla da bu işin kesinlikle yürümeyeceğine inandığımız için çalışmaya başladık” dedi.

YALOVA’NIN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Genel Başkan Babacan, ardından partisinin kongresine katılmak üzere RDKM’ye geçti. Kongrede Yalova ile ilgili konuşan Babacan, “1999 yılında Yalova’da çok acı bir deprem gerçekleşti. Üzerinden geçen 21 yıla rağmen Yalova’daki binalar ile ilgili gerekli tedbirlerin hala alınmadığını görüyoruz. Düzensiz yapılaşma, yüksek riskli binalar ile ilgili kentsel dönüşüm projelerinin afetlere uygun planlanmaması sebebiyle Yalova yine olası bir afete karşı zayıf durumda. Altyapı sorunları nedeniyle şehrimizde sık sık su baskınları görüyoruz. Bunların hepsi doğru şehirleşme ve doğru altyapı politikaları ile doğru imar kuralları ile hızla iyileştirilebilir. DEVA Partisi olarak afete hazırlık aşamasından taviz vermeyeceğiz. Şeffaf bir afet bilgi sistemi kuracağız. Vatandaştan bilgi gizlemek, ölümüne göz yummaktır. Afet eğitimlerini tüm okullarda ve medyada yaygın ve sürekli hale getireceğiz. Afet sırasında ve sonrası yapılanlar için bir afet yönetim sistemi oluşturacağız. Yalova’nın bir diğer sorunu da şehir içi yollarının plansızlığı. Yalovalı dostlarımız da bu bitmeyen plansızlıktan ve asfalt çalışmalarımdan yoruldular artık” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL