Güncel Gündem

FARKINDALIK İÇİN EL ELE VERDİK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Marmara Denizi’nin korunmasına yönelik 8 Haziran’da Marmara’nın genelinde eş zamanlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve öğrencilerin de yer aldığı..

FARKINDALIK İÇİN EL ELE VERDİK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Marmara Denizi’nin korunmasına yönelik 8 Haziran’da Marmara’nın genelinde eş zamanlı temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Yalova Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve öğrencilerin de yer aldığı etkinlik sahilde bulunan atık ve çöplerin temizlenmesiyle başlandı. Etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk’te devam etti.

Etkinlikler Yürüyen Köşk’te Devam Etti

Doğu sahil bandının temizlenmesinin ardından Yalova Belediyesi tarafından organize edilen Yürüyen Köşk’te ki etkinliğe Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’ta katıldı. Başkan Vekili Tutuk, ilk olarak Yürüyen Köşk Bahçesi’nde, Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği dalgıçları tarafından deniz altında bulunan atıkların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Denizin Altından Canlı Yayın Verildi

Yürüyen Köşk İskelesi’nden denize giren dalgıçla konuşma fırsatı bulan öğrenciler, dalgıca merak ettikleri tüm soruları sordular. Deniz içinde bulunan dalgıçla konuşan Başkan Vekili Tutuk, deniz altındak

i müsilaj durumunu sordu. Dalgıçtan müsilaj olmadığının yanıtını alan Başkan Vekili Tutuk, Yalova Belediyesi’nin bu konuda 2011 yılından bu yana çalışmalar yaptığını belirtti. Ardından Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği ve Yalova İl Emniyeti Deniz Liman Şube M

üdürlüğü ekipleri, Yürüyen Köşk İskelesi’nden denizde bulunan atıkların toplamasını gerçekleştirdi. Başkan Vekili Tutuk, Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği Hakan Tiryaki’ye vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Vekili Tutuk, “Marmara Denizi Hepimizin”

Yalova Belediyesi’nin müsilajla mücadelesinin devam ettiğini belirten Başkan Vekili Tutuk; “Deniz altında bulunan dalgıcımızla yapmış olduğum bağlantıda ilk olarak kıyılarımızda müsilaj olup olmadığını sordum. Kendisi bana müsilaja rastlamadığını söyledi. Bende kendisine Yalova Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ olduğunu ve bizim arıtmış olduğumuz suda azot, karbon ve fosforu denize salmadığımızı ilettim. Ama şunu unutmamamız gerekir. Marmara’ya kıyısı olan 7 ilinde aynı hassasiyeti gösterdiğine inanıyorum. Şu an için müsilajın olmaması sevindirici. Müsilaj sadece deniz dibinde ya da üstünde değil, arada askıda da kalıyor. Yalova Belediyesi olarak zararsız olan tarımda kullanılabilecek olan suyu denize veriyoruz. 291 bin nüfusa sahip bir iliz. Bizim bu göstermiş olduğumuz hassasiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de göstermesini rica ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL