Bölge Genel Güncel Gündem

GÖRÜŞMELERDEN ŞOK EDİCİ SONUÇ!!!

GÖRÜŞMELERDEN ŞOK EDİCİ SONUÇ!!! “Yalova Belediyesi bünyesinde halkımıza hizmet üreten çalışanlarımızın haklarını kapsayan Yalova Belediyesi Personel A.Ş. ile DİSK/GENEL-İŞ Sendikası arasında gerçekleşecek olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sendikanın işçilerimizin değil,..

GÖRÜŞMELERDEN ŞOK EDİCİ SONUÇ!!!

GÖRÜŞMELERDEN ŞOK EDİCİ SONUÇ!!!

“Yalova Belediyesi bünyesinde halkımıza hizmet üreten çalışanlarımızın haklarını kapsayan Yalova Belediyesi Personel A.Ş. ile DİSK/GENEL-İŞ Sendikası arasında gerçekleşecek olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sendikanın işçilerimizin değil, kendi menfaatleri uğruna hareket etmesinden dolayı sonuca ulaştırılamamıştır.

6 Ağustos 2020’de başlayan TİS görüşmelerin ilk iki toplantısı tarafların katılımıyla gerçekleşirken üçüncü toplantıda şirket temsilcilerinin hazır bulunmalarına rağmen, DİSK/GENEL İŞ Sendika Temsilcilerinin katılmaması nedeni ile görüşme gerçekleşmemiştir. Konuya ilişkin bu tarihte tutanak düzenlenerek imza altına alınmıştır.

Anlaşmanın sağlanamaması üzerine Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne, TİS görüşmeleri için ara bulucu atanmıştır. Ara bulucu nezdinde yapılan görüşmede sözleşme süresi başta olmak üzere 73 maddenin tamamına uyuşmazlık nedeniyle tutanak düzenlemiştir.

Konuya ilişkin süreç kanun ve prosedürlere uygun bir şekilde sürmektedir. Yalova Belediyesi ve şirketimiz, elde bulunan mali kaynaklar nispetinde, çalışanlarımız için en iyi şartları sağlamak adına bir çalışma yürütmüştür.

Amacı üzüm yemek olmayan sendikanın iletmiş olduğu taslak metninde ki taleplerin, belediyemiz imkanları dahilinde karşılanabilecek nitelikte olmadığı açıktır. Nitekim sendika yetkilileri de talep edilen rakamların afaki olarak yazıldığını toplantılarda şifahi olarak ifade etmişlerdir.

Belediyemizin tüm iyi niyetli ve çalışandan yana olan yaklaşımlarına karşılık, sendika yalnızca kendi menfaatini düşünmektedir. Sendikanın maalesef tek derdi, çalışanlarımızın emekleri üzerinden daha fazla aidat alabilmekten başka bir şey olmadığı açık ve nettir. Olayı şahıslara indirgeyerek olayı sulandırmak ve kendilerince olayı saptırmak isteyen sendika yetkililerine amaçları her zaman sadece ve sadece muhalefet etmek olan siyasilerde alet olarak çalışan personellerimizin biran evvel haklarına kavuşmalarına engel olmaktadırlar.

Amacı emeğinin karşılığını alarak evlerine emek götürme derdi olan işçilerimizi, kendi çıkarlarına alet edenleri de vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla…”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL