Güncel

KAR SOKAK BEKLENEN HİZMETE KAVUŞTU

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, şehrin geçmişten günümüze gelen sorunlarına hassasiyetle yaklaşıp çözümle buluşturmaya devam ediyor. Bayraktepe Mahallesi Kar Sokak’ta yapılan çalışmalarda sona gelindi. Mahallenin en önemli sokaklarından biri olan..

KAR SOKAK BEKLENEN HİZMETE KAVUŞTU

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, şehrin geçmişten günümüze gelen sorunlarına hassasiyetle yaklaşıp çözümle buluşturmaya devam ediyor. Bayraktepe Mahallesi Kar Sokak’ta yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Mahallenin en önemli sokaklarından biri olan Kar Sokak ve çevresinde yapılan çalışmalarda; zeminden kaynaklı ve yıllardır yapılmayı bekleyen altyapıdaki sorunlar tek tek gideriliyor. Özellikle zeminden ötürü kayma sorunlarının yaşandığı sokakta, Yalova Belediyesi ekipleri altyapıda önemli değişiklikler gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Muhtar Ahmet Esmer ile mahalleyi sık sık ziyaret etmiş, mahalle sakinleri ile görüşmüş, sorunların neler olduğuna ilişkin de bilgiler almıştı. Bu sıkıntıların son bulması için geçtiğimiz haftalarda Yalova Belediyesi ekipleri tarafından başlanan çalışmalarda ise yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. Zemindeki kaymadan kaynaklı sorunların giderilmesi için ekipler, drenaj çalışmasını tamamlayıp altyapıyı esnek yapısı sayesinde deprem ve sismik hareketlerden etkilenmeyen koruge borularla donattı.

Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Bayraktepe Mahallesi Kar sokakta mevcut zemin kaymalarını önlemek maksadıyla; Zeytin Sokak ve Radar 8. Sokak arasında 447.6 metre uzunluğunda 400’lük koruge borularla drenaj hattı yapımını tamamladık. Söz konusu hattın yapımı sırasında mevcut hasarlı durumdaki altyapıyı tespit ederek 144 metre uzunluğunda 300’lük beton boru ile kanalizasyon hattı, 274 metre uzunluğunda da 400’lük beton boru ile yağmursuyu hattı yapımını tamamladık. Zemindeki kaymaya neden olan su miktarını en az seviyeye indirmek ve vatandaşımıza daha sağlıklı su iletebilmek için 390 metre uzunluğunda 110’luk HDPE su hattı ile 44 adet su abone bağlantısı yenilendi. Yapılan drenaj hattı, kanalizasyon hattı tamiratı ve yağmursuyu yenilenmesi ile yer altı suyunun zeminden uzaklaştırılması sağlandı. Yapılan tüm bu çalışmalar sayesinde oluşan kaymanın önlemesini amaçladık” ifadelerine yer verildi.

Hassasiyetle gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sonrasında ekipler, yol ve tretuvar çalışmalarına da çevre sokaklarda başladı. Tüm çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL