KARAÇAM “VATANDAŞLARA ÇADIR KURMAYI ÖĞRETELİM”

“VATANDAŞLARA ÇADIR KURMAYI ÖĞRETELİM” Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri karaçam, AFAD’a, “Vatandaşlara çadır kurmayı öğretelim” çağrısında bulundu. Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri karaçam, AFAD’a, “Vatandaşlara çadır kurmayı öğretelim”..

KARAÇAM “VATANDAŞLARA ÇADIR KURMAYI ÖĞRETELİM”

“VATANDAŞLARA ÇADIR KURMAYI ÖĞRETELİM”

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri karaçam, AFAD’a, “Vatandaşlara çadır kurmayı öğretelim” çağrısında bulundu.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri karaçam, AFAD’a, “Vatandaşlara çadır kurmayı öğretelim” çağrısında bulundu.
Yalova’da olası bir afet sonrasında belirlenen alanlara çadırların kurulması görevi AFAD’a verilmiş durumda. Ancak bu noktada binlerce çadırın kurulması süreci ciddi bir zaman alıyor. Geçen bu sürede ise vatandaşların mağduriyeti katlanıyor. Çadır kurulması sürecinin hızlandırılması amacı ile MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam’dan AFAD’a bir teklif geldi. Vatandaşlara çadır kurulumunun öğretilmesi gerektiğini dile getiren Karaçam, “Olası bir afet sonrasında çadırların kurulması görevi AFAD’da ama biz bu noktada bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Vatandaşlara da çadır kurmayı öğretelim. Olası bir afet sonrasında çadırlar vatandaşlara hızla dağıtılır ve vatandaşlar da en kısa süre içerisinde kendi çadırlarını kurar. Bu sayede zaman kaybı ve vatandaşların mağduriyeti de önlenmiş olur” dedi.
1999’a oranla daha hazırlıklıyız
Yaşanacak depreme 1999 Marmara Depremi’ne oranla daha hazırlıklı bir durumda olduklarını da dile getiren Karaçam, “1999 Marmara Depremine oranla çok daha hazır durumdayız. Ama bu konuda çok ileride ülkelere baktığımızda ise depreme hazır değiliz. Toplanma yerlerimiz yok. Bir planlama yok. Ama elbette ki bizler riskleri azaltmaya çalışıyoruz. O nedenle de olabildiğince fazla insanımızı olası afetlere karşı eğitmeye çalışıyoruz. Ne kadar fazla insanımıza ulaşır ve onları afetlere karşı bilinçlendirirsek can kaybı o denli azalır. Elbette pandemi nedeniyle bu eğitimleri yapamıyoruz. Ama şartlar yeniden oluştuğu andan itibaren yeniden eğitimlere başlayacak ve olabildiğince çok insanımıza ulaşacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL