Güncel

MİLLET İTTİFAKI KARAMÜRSEL’DE TOPLANDI

Millet İttifakı Karamürsel İlçe Başkanları CHP İlçe Başkanı Sayın Anıl Aksu, DEVA Partisi İlçe Başkanı Sayın Cüneyt Yücetepe, İyi Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sayın Orhan Kılınçsoy ve Saadet Partisi Karamürsel..

MİLLET İTTİFAKI KARAMÜRSEL’DE TOPLANDI

Millet İttifakı Karamürsel İlçe Başkanları CHP İlçe Başkanı Sayın Anıl Aksu, DEVA Partisi İlçe Başkanı Sayın Cüneyt Yücetepe, İyi Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sayın Orhan Kılınçsoy ve Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Sayın Mustafa Sağlam Ereğli Yavuz Et Restaurant’ta iftar Programı’nda bir araya geldi.

“YENİ BİR SİYASİ İKLİM OLUŞTURDUK”
Son 1 yıl içinde kat ettiğimiz mesafeyi elde ettiğimiz kazanımları ve karşı karşıya olduğumuz meydan okumaları son derece samimi bir ortamda ve yapıcı bir şekilde mütalaa ettik. Her şeyden önce memnuniyetle ifade etmek isteriz ki, bu işbirliği süreci ülkemizin siyasi ikliminde psikolojik bir dönüşüme öncülük etmektedir. İktidarın kendisinden farklı düşünen kesimleri düşmanlaştırma ve kutuplaştırma üzerinden tahakkümünü sürdürme çabasına karşı farklı düşünceleri ve yaklaşımları bir masa etrafında bir araya getirerek yeni bir siyasi iklim oluşturduk ve geçtiğimiz 6 Mart 2023 tarihinde 13.Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal KILIÇDAROĞLU olarak açıkladı.
Oluşturduğumuz bu yeni siyasi iklim temelinde önümüzdeki kritik süreçlerde rehber olacak, referans metinler ortaya koyduk. Uzun mesailer sonucunda üretilen güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metni, temel ilkeler ve hedefler, seçim güvenliği, kurumsal reform ve güçlendirilmiş parlamenter sistem anayasa değişikliği önerisi metinleri siyasi tarihimizde 6 siyasi partinin ortak bir zemin inşası için ortaya koyduğu ve demokratik olgunluk seviyelerimizi gösteren birer başarı örneği olmuşlardır.

“AĞAÇ ÇİÇEK AÇTI”
Uzun zamandır farklı düşünce gruplarından insanların bir araya gelerek tek derdi ülke ve milletin çıkarları üzerine olan ittifak çalışmaları bugün bir ağaç gibi çiçeklerini açtı 14 Mayıs günü’de İklim Değişecek ve ağaçlar meyvesini vermeye başlayacak. Bizlerde bu süreye kadar Karamürsel’de ortak çalışma programlarını seçim süreci boyunca uygulamaya yönelik toplantımızı gerçekleştirdik.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL