Köşe Yazıları

MİNNETTARIM

Ben konu Yalova olduğu zaman , makalelerimde daima tarafsız olmayı tercih etmişimdir. Mesela çok sevmeme rağmen Yakup Koçal başkanı çok eleştirmişimdir. Tuhaf olan şu ki , eleştirilerimin muhatabı olan Koçal..

MİNNETTARIM

Ben konu Yalova olduğu zaman , makalelerimde daima tarafsız olmayı tercih etmişimdir.
Mesela çok sevmeme rağmen Yakup Koçal başkanı çok eleştirmişimdir. Tuhaf olan şu ki , eleştirilerimin muhatabı olan Koçal ile ilişkimde hiç bozulma olmamasına rağmen , onun yanındaki mahşerin dört atlısının mensupları bana hep tavır almışlardır.

İsmail Mutlu’yu da çok eleştirmişimdir . Eminim ki bana hala kırgındır.
Vefa Salman’a karşı oldukça acımasızımdır .
İsimleri saymakla bitiremem .
Ama hepsinin ortak noktası tektir :
Birincisi , “Sen bizim dostumuzsun . Ama şu…Şu…Şu eksik veya hataların var . Yapma . Veya niye yapıyorsun ? Niye bizi birbirimizi eleştirir pozisyona getiriyorsun ? “ Gibi saptamalarımdır.
Olabilir. Ben eleştirilerimde haksız olabilirim. Hepsi de benim telefonumu bilir veya bulabilir. Açın , açıklama yapın . Bende özür dileyeyim , hatta açıklamalarınızı sütunlarıma taşıyayım . Yok onu da yapmazlar . Sessizliği , liderlik vasfı sayarlar .

Geçen hafta Kemal KILIÇDAROĞLU , Antalya’da idi.
Teşkilatı bir araya getirip , yaklaşan seçim öncesi açıklamalar yaptı .

Şimdi izninizle , sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından yerel parti teşkilatlarına olan söylediklerinden bir paragraf almak istiyorum .
Diyor ki sayın Kılıçdaroğlu :
“ Arkadaşlar !
Yan gelip yatmak yok ! Çalışacaksınız . Halkın ayağına gideceksiniz. KİBİRLENMEK ,ÜSTTEN KONUŞMAK , laf çakmak yok . herkesle eşit ilişki kuracaksınız . ELEŞTİRİLERE SİNİRLENMEK YOK . Sonuna kadar dinleyeceksiniz . Kimin hangi partiye oy verdiğiyle ilgilenmek yok . Herkesi kucaklayacaksınız . “

Sayın Başkan , sanki benim Mehmet Gürel’e olan eleştirilerimden kopya çekmiş gibi konuşmuş.
İşin enteresan tarafı , Gürel’in sosyal medya paylaşımından gördüğüme göre kendisi de o toplantıda imiş.
Merak ettiğim konu şu : Acaba Sayın Başkan Mehmet GÜREL , Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından üstüne alındığı bir konu oldu mu ? Yoksa içinden “ Aha ! Sanki beni tarif ediyor. O zaman milletvekilliğim garanti “ mi dedi ? ( Bana göre düşündüğü içinden geçen olmuştur )

Mesela CHP Yalova il teşkilatı , sosyal medya hesabından bir anket yayınlasa…
Dese ki : “ İl Başkanımız sayın Mehmet Gürel’i başarılı buluyormusunuz ?” diye .
Veya : “ Gelecek genel ve yerel seçimlerdeki olası başarılar için Mehmet Gürel başkanlığındaki CHP il teşkilatınıza inanıp güveniyormusunuz ? “ Acaba sonuçlar ne çıkar ?
Gerçi bunu yapmalarına da imkan yok . Çünkü koskoca CHP İl teşkilatının ABONE sayısı sadece 31 !

Şimdi , sayın başkan Mehmet Gürel’i eleştirdiğim için beni :
AKP YALAKASI…
CHP düşmanı….
Provakatör….
Olarak tanımlayan ve bana saydıran Yalova CHP seçmeni , Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından sonra beni nasıl tanımlıyor ?

Veya ..Bizzat sevgili GÜREL , KIlıçdaroğlu’nu dinledikten sonra , acaba içinden :
“Ulan Hadi abi haklıymış “
Keşke Hadi abi ile eleştirilerini masaya yatırsaydım… Diye düşündü mü ?
Hatta acaba vücut dilini , konuşma esnasında ki mimiklerini profesyonel BİR İMAGE MAKER’ın ellerine bırakıp bilimsel destek almayı düşündü mü ?
Hiç sanmıyorum .
Çünkü sayın Gürel , kariyerine akademisyen olarak devam etseydi , onun sıfatlarına sadece DOKTOR , DOÇENT , PROFESÖR eklenmezdi. Bunların yanına birde KİBİR eklenirdi . Yani KİBİRİST gibi
Yani şöyle ki : Doç.Dr.Kbr .Mehmet GÜREL.

Saygılarımla

( Not : Çok üzüldüm , 30 yıllık dostluğumuz , abi-kardeşliğimiz olan bizim Memet , Antalya’ya geliyor ve aramayıp kendisini ağırlama mutluluğundan beni mahrum ediyor. Bir de benden OY isteyecek…PÖF !)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL