Bölge

OKUYAN ” YALOVA HALKI GÜLDÜ BEN KAHKAHA ATIYORUM” HABER: FERİT CABAS

Eski Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Yaşar Okuyan CHP’den istifa eden Muharrem İnce ile ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Muharrem İnce ‘yi yakından tanıyan ve Yalova’nın aynı köyünde yaşayan Okuyan..

OKUYAN ” YALOVA HALKI GÜLDÜ BEN KAHKAHA ATIYORUM” HABER: FERİT CABAS

Eski Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Yaşar Okuyan CHP’den istifa eden Muharrem İnce ile ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Muharrem İnce ‘yi yakından tanıyan ve Yalova’nın aynı köyünde yaşayan Okuyan ve İnce arasında yakın dönemde ‘’sarayın adamı’’ polemiği yaşanmış ve Okuyan’ın İnceyle ilgili tahminleri tutmuş halkın yüksek kesimi tarafından İnce ‘’sarayın adamı’’ adıyla anılmaya başlamıştır.

‘’Elmalık’lı Efendi Pes Etti’’

Okuyan ‘’ Muharremin su kaynatması yeni değil, cumhurbaşkanı adayı olduğundan beri bu böyle. 50.000 avukatla o gece oraya yığacağım dedi. Sonra ne oldu? Kendi gelmedi, böyle garip bir adam. Daha seçimlerde oy sayımı devam ederken bir gazeteciye adam kazandı diye mesaj atıp 1.5 yıl olaya dair o gece olanlara dair bir açıklama yapmadı. Beş yıldızlı otelde yediler içtiler yattılar kalktılar ve pes etti. Herkes sandık başında ama bizim Elmalık’lı Efendi pes etti gitti ’’ dedi.

‘’Asla’’nım Muharrem Be!’’

‘’Seçim sonrası nezaket gösteren Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine eşiyle beraber katıldıkları davette CHP Genel Başkanına siz yoruldunuz! Ben artık başkan olayım sizi de onursal başkan yapalım diyen adam seçimden önce dedikleriyle taban tabana zıt davrandı. ‘’kaybedersem Kılıçdaroğlu’nun Karşısına Asla! Aday olmam’’ diyordu çıktığı program da.  ‘’Cumhur ittifakına gidermişiniz ?’’ Asla  da bu ne peki? Aslanım Muharrem be! Namus diyor şeref diyor diyor da diyor… ’’ diyen okuyan kanıt olarak ta programdaki videosunu izleyicilere gösterdi.

‘’Saraya Giden CHP‘li’’

‘’Saraya giden CHP’li diye bir gazete de haber çıkıyor birden bire balıklama olaya atlıyor hâlbuki senin adını zikreden yok ki! Elmalıkta basın toplantısı yapıyor yandaş tüm kanallar orada canlı yayın için hazır. Muharrem efendi koşacak ya şimdi orada CHP aleyhine. Nitekim öylede oldu sarayı memnun edecek konuşmalarını yaptı. İlginçtir kahvaltıda genel başkanla olan konuşmayı gazetecilere anlatıyor. Bütün bunların neticesinde parti tüzüğüne göre üç gün içinde disipline verilmeliydi. Ama CHP bunu yapmadı yanlış yaptı. Muharremde aynı şekilde parti aleyhinde çalışmalar devam etti.’’ Okuyan’a göre ince sırf bu hareketlerden dolayı partiden ihraç edilmesi gerektiğini ve işin buraya gelmemesi gerektiğini savundu.

‘’Küstahça Bir Açıklama’’

‘’ CHP’nin memleket hareketi adıyla gezip CHP rozetiyle CHP aleyhinde propaganda yapan bu kişi karşısında bu kadar sabırlı olmasına da hayret ediyorum doğrusu. Bir ile gittiğinde CHP ‘li olduğu için parti içinden insanlarla CHP’li gibi konuştu ve bu durumdan istifade etti. Bugünde çıkmış açıklama yapıyor, açıklama da ki istifa gerekçeleri çok küstahça işin doğrusu. ‘’

‘’Yalova Halkı Güldü Ben Kahkaha Atıyorum!’’

‘’Açıklamasında parti için ‘’ bitik, Atatürk düşmanı, tabela partisi’’ gibi söylemler kullandı. Bu söylemleri herkes gördü izledi. Yalova halkı bu söylemlere güldü ben kahkaha atıyorum.  ‘’

‘’Senden Adam Olmaz İnce’’

‘’Yalova’da seni genel merkez beş kez aday yaptı hiç ön seçim demedin üstüne üstelik sana karşı olanları ihraç ettin! Sen tepeden atama ile geldin. Sanki kendi Yalova’da parti içi demokrasiyi işletmişte şimdi gelmiş CHP içi demokrasi diyor yok CHP tabela partisi diyor. Ayıp ve küstahça açıklama. Seni CHP adam etti! İki kere çıktın genel başkan karşısına kaybettin, adama seçimde kaybedersem vefalı biriyim yanında olurum dedin namus dedin asla dedin. Asla senden adam olmaz İnce.’’

‘’Senin Bu Yaptığın İş Kime Yarıyor’’

‘’ Buradan soruyorum aslanıma senin bu yaptığın iş kime yarıyor? 42 yıldır buradasın, siyasettesin 5 dönem vekilliğin var, Sen sıradan biri değilsin tecrüben var cevap ver madem. Sen kendini bir şey zannediyor olabilirsin, megaloman bir yapın olabilir, devlet parçalanıyor cumhuriyet gidiyor Türkiye Cumhuriyeti’nin en zor süreçlerden birinden geçiyor sen ne yapıyorsun? Bu yaptığın kime yarıyor? Bu sorunun cevabını bilmiyorsan yazıklar olsun sana! Bu AKP’ye yarıyorsa insanlar seni vicdanlarının neresine koyacaklar? Sen Atatürk’ün partisine ihanet eden adamsın! ‘’ dedi.

Konuşmanın devamında Okuyan İnce’ye sorular yönelttiğini ortalığın karıştığı yakın dönemdeki tartışmaya değindi. Konuşmalarında çok sık olarak İnce’ye ‘’aslanım’’ diyerek siyasi tecrübesinin kendisini yanıltmadığını gösterdi. Okuyan hükümete de çok sert eleştiri getirip AKP’nin hala İstanbul ve Ankara seçimlerinin gardını alamadığını belirtti. Ekonomi de dış ilişkilerde çok geride olduğumuzu belirtip tam bu anda İnce’nin AKP’li müteahhitlerden finans sağlayarak bu hareketi başlatmasına ihanet gözüyle baktı. İnce’ ye malvarlığını açıklaması çağrısında bulundu.’’ Giderleri kim karşılıyor? Herkes kendimi ödüyor? Bunları açıklasın.’’ Diyerek finansmanını açıklamasını istedi.

‘’AKP’ye Malzeme Veriyor’’

‘’Bugün açıklamasından sonra Recep Bey çıkıp bakın işte CHP en kötü döneminde, bitik, yıkık diye demeç veriyor. Buradan yaptığının kime yaradığını kestiremiyorsan sen köyüne dön. Elmalık’ta otur muhtarlık yap ama bu gidişle seni muhtar bile yapmazlar. Çünkü kendi köyünden bile seçimlerde Erdoğan’dan az oy aldı. Sen parti kuracağına gel turşu kur! Çoluk çocuk yesin. Ondan bir cacık olmaz.’’ Diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL