Bölge Gündem

ORAL: KIZILAY, YARDIMSEVERLİĞİN SİMGESİDİR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Türk Kızılay’ının kuruluşunun 154. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, kurumun her koşulda yardımseverliğin simgesi olduğunu söyledi. “Barışı geliştirmeye uğraşmaktır” Başkan Oral yaptığı açıklamada, “Kızılay’ın amacı;..

ORAL: KIZILAY, YARDIMSEVERLİĞİN SİMGESİDİR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Türk Kızılay’ının kuruluşunun 154. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, kurumun her koşulda yardımseverliğin simgesi olduğunu söyledi.

“Barışı geliştirmeye uğraşmaktır”

Başkan Oral yaptığı açıklamada, “Kızılay’ın amacı; her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye uğraşmaktır. Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir” dedi.

KIZILAY her yerde

Başkan Oral sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın her ülkesinde ihtiyaç anında Türk Kızılay’ı vardır. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.

Kızılay’ın hizmetleri sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadı.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay’ı; kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sundu. Yaralıya kan, hastaya ilaç, yoksula aş, öğrenciye burs hizmeti sağladı.

Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılay’ı 154. yaşında, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL