Gündem

PREVEZE ZAFERİ, AKDENİZ’İ BİR TÜRK GÖLÜ HALİNE GETİRMİŞTİR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Preveze Deniz Zaferi’nin 484’üncü Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutladı. Müttefik Haçlı Donanmasını yendi Başkan Oral, “Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk..

PREVEZE ZAFERİ, AKDENİZ’İ BİR TÜRK GÖLÜ HALİNE GETİRMİŞTİR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Preveze Deniz Zaferi’nin 484’üncü Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutladı.

Müttefik Haçlı Donanmasını yendi

Başkan Oral, “Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanması, 27 Eylül 1538’de kendisinden çok daha güçlü Cenevizli Amiral Andrea Doria komutasındaki müttefik Haçlı Donanmasını yenerek büyük bir zafere imza atmış, Akdeniz’i bir Türk gölü haline getirmiştir. Zaferin yıl dönümünde Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’yı, şanlı ecdadımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

“Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur”

Köklü bir maziye sahip Türk Deniz Kuvvetlerimizin bugün de aynı inanç, azim ve kararlılıkla Mavi Vatanımızın haklarımızı koruduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Preveze Deniz Zaferi’nin mimarı Barbaros Hayrettin Paşa’nın, ‘Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur’ sözü Türkiye için denizciliğin vazgeçilmez olduğunu göstermektedir” dedi.

“Altınova Tersaneleri çok önemli”

Mavi Vatan’da ve dünyanın birçok bölgesinde Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını görev yaptığını hatırlatan Başkan Oral, “Günümüzde askeri gemi ihtiyaçlarımız son teknolojilerle ülkemiz tersaneleri tarafından üretilmektedir. Ülkemiz; 162 ülke içinde bir savaş gemisini tasarlayan, inşa eden, proje ve inşa kontrolünü ve idamesini gerçekleştiren 10 ülke arasında yer almaktadır. Bu noktada, Altınova Tersanelerimizin askeri projeler üretiminde önemli bir merkez olması bizim gurur kaynağımızdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL