Bölge Gündem

ORAL: SU, YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı 22 Mart Dünya Su Günü mesajında suyun yaşamsal önemini hatırlattı. Suyun tüm canlılar için hayat kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Oral, vatandaşlardan su..

ORAL: SU, YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı 22 Mart Dünya Su Günü mesajında suyun yaşamsal önemini hatırlattı.

Suyun tüm canlılar için hayat kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Oral, vatandaşlardan su tasarrufu konusunda hassas davranmalarını istedi.

“SU BİLİNCİ OLUŞTURULMALI”

Dünya üzerinde temiz su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Son yıllarda yaşanan küresel ısınmaya bağlı olarak yeraltı ve yer üstü su kaynaklarında azalmalar yaşanmakta. İçme ve kullanımın yanı sıra, tarımsal, enerji üretimi ve turizm gibi birçok alanda tükettiğimiz su yanlış kullanım nedeniyle her geçen gün biraz daha kirlenip azalmakta. Su kaynaklarımızın korunmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşması en öncelikli konuların başında gelmektedir” diye konuştu.

“7 SU TERFİ İSTASYONU KURDUK”

Altınova Belediyesi olarak, su konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Oral, “Olası kuraklıktan ve su kesintilerinden ilçemizin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar yaptık. İlçe genelinde 7 su terfi istasyonu kurduk. Bunun yanı sıra termal su araştırmalarımız devam ediyor. Öte yandan başta öğrencilerimiz olmak üzere suyun önemi konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL