Bölge Ekonomi Genel Güncel Gündem Siyaset

ORAL: VAKIFLARIN ÖNEMİ İNKAR EDİLEMEZ

ORAL: VAKIFLARIN ÖNEMİ İNKAR EDİLEMEZ Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Vakıflar Haftası’nı kutladı. Başkan Oral, “Toplumumuzda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanıp güçlendirilmesi amacıyla kurulan vakıflarımızın tarihi çok eskilere dayanmaktadır”..

ORAL: VAKIFLARIN ÖNEMİ İNKAR EDİLEMEZ

ORAL: VAKIFLARIN ÖNEMİ İNKAR EDİLEMEZ

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Vakıflar Haftası’nı kutladı. Başkan Oral, “Toplumumuzda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanıp güçlendirilmesi amacıyla kurulan vakıflarımızın tarihi çok eskilere dayanmaktadır” dedi.

 

Vakıflar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Eğitimden, sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi inkâr edilemez” ifadelerini kullandı.

“TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Toplumda yardımlaşma duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile her yıl mayıs ayının ikinci haftası, Vakıflar Haftası olarak kutlanmaktadır.

Vakıflar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Selçuklu’dan Osmanlı’ya miras kalan vakıf kültürünün, Anadolu’da ve farklı coğrafyalarda, Türk Kültürü’ne çok büyük hizmetler sunmuştur. Medeniyetimizin yapı taşını oluşturan vakıf bilincini yaşatma ve bu topraklarda mührü olan vakıf eserlerimizin bakım ve onarımı ile ilgili tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız.

Altınova’da yer alan tarihi eserlerin bakım ve onarımına büyük önem vermekteyiz. Başta Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi, Çobankale ve İpek Yolu’nun geçtiği Hersek Mahallemizde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Vakıf kültürünü yaşatma ve tarihi eserlere sahip çıkma konusundaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL