Gündem

ORAL:BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ ERZURUM’DA YAKILDI

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı mesajla Erzurum Kongresi’nin 103. Yılını kutladı. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresinin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama..

ORAL:BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ ERZURUM’DA YAKILDI

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı mesajla Erzurum Kongresi’nin 103. Yılını kutladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresinin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Bağımsızlık meşalemiz Erzurum’da yakıldı” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı mesajla Erzurum Kongresi’nin 103. Yılını kutladı. Başkan Oral, Milli Mücadele hareketinin dönüm noktalarından, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen ilk kongre olması nedeniyle Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

“Tüm dünyaya ilan ettik”

Erzurum Kongresi’nin tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu kongre ile milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ve asla bölünemeyeceğini tüm dünyaya ilan ettik. Aynı şekilde manda ve himayenin hiçbir suretle kabul edilemeyeceğini deklere ettiğimiz bu tarihi kongrede Türk Milleti’nin dik duruşu ve birlik oluşu bir kez daha tescillenmiştir” dedi.

“Rahmet ve minnetle…”

Başkan Oral yayınladığı mesajda,” Millî Mücadele’nin temel taşlarından, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 103. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL