ORAL:’BİR AŞKTIR ALTINOVA’

ORAL:’BİR AŞKTIR ALTINOVA’ GAZETE Akkent Genel Yayın Yönetmeni Burhan Kazmalı’nın yazı dizisi olan ‘Pazar Sohbetleri’ programının bu hafta ki konuğu, Yalova bölgesinin en başarılı belediye başkanı, ilçesine ciddi yatırımlar kazandıran ve kazandırmaya..

ORAL:’BİR AŞKTIR ALTINOVA’
ORAL:’BİR AŞKTIR ALTINOVA’
GAZETE Akkent Genel Yayın Yönetmeni Burhan Kazmalı’nın yazı dizisi olan ‘Pazar Sohbetleri’ programının bu hafta ki konuğu, Yalova bölgesinin en başarılı belediye başkanı, ilçesine ciddi yatırımlar kazandıran ve kazandırmaya devam eden, ilçesine ve hizmet etmeye aşık bir isim Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral oldu.
 01 Nisan 2004’te başlayan ve ülke genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 4. Döneme tekrar aday gösterilen nadir belediye başkanlarından olan Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ilçesine ve ilçe halkına olan sevgisini şöyle anlatıyor.
‘BİR AŞKTIR ALTINOVA’
‘ Ben 1968 yılında İzmit’te doğdum. İlköğrenimini Safranbolu, orta öğrenimini İzmit’te tamamladım. Lise öğrenimini Ilgaz Lisesi’nde birincilikle bitirdim. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldum. Doktor olarak mecburi hizmet görevini Siirt – Eruh’ta tamamladım. Ardından Kocaeli’nin Kandıra ve Karamürsel İlçelerinde görev yaptım. 1995 yılında Kaytazdere Sağlık Ocağı’nda görevliyken, Kaytazdere’nin belde olarak Altınova’ya bağlanması ile Altınova İlçesi dahilinde görevini sürdürdü. 1997 yılında askerlik görevini Bingöl – Kiğı’da tamamladıktan sonra 2000 yılında Altınova İlçe Sağlık Grup Başkanı olarak görevlendirildim. Bu görevi sırasında yaklaşık bir yıl İlçe Kaymakam Vekili olarak hizmet verdim. 30 Aralık 2003 yılında Sağlık Grup Başkanlığı’ndan istifa ederek, 28 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Altınova Belediye Başkan Adayı oldum. Seçimi kazanarak 01 Nisan 2004’te Belediye Başkanlığı görevine başladım. Ben Altınova’ya aşık, Altınova’ya sevdalıyım. İlçemizi, vatandaşlarımız ile birlikte güzel noktalara getirdiğimizi, bu noktayı da en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum. Altınova demek birlik demektir, Altınova demek beraberlik, kardeşlik ve kültür demektir. ‘ dedi.
‘ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM’
Uzun senelere birçok proje sığdırdıklarını, projelere de ara vermeden devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,’ Göreve geldiğimde ekibimizle beraber ilçenin eksikliklerini tespit ederek yol almaya başladık. 2004’ten beri Altınova için durmadan, yorulmadan çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yol çalışmaları, belediye düğün salonu, alt geçit çalışması, arıtma tesisi, su hatları yenileme, fen işleri yeni hizmet binası, kaldırım yapımı, stadyum tribün yapımı, su deposu yapımı, Hersek mahallesi muhtarlık binası yapımı, ilçede belirli yerlere park yapımı ve mevcut parkların onarımı, Hersek zade Ahmet Paşa cami, piknik alan yapımı, kültür merkezi, hastane binası, Çavuşçiftliği barınakçı barınağı, içme su hattı çalışmaları, yeni belediye binası, hayvan barınağı, spor salonları, spor tesisi, Altınova Belediyesi kadın sosyal tesisi, Hersek plajı, ve son olarak 40 dönüm alanda hayata geçirilecek ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinin, Türkiye’nin en nitelikli Tıbbi Aromatik Bitki bahçesi olacak. Daha yapıp sayamadığımız da projelerimiz var. Altınova bu projeleri, bu yatırımları hak etti. Tabi sizlerin aracılığı ile bu projelerde, çalışmalarda emek veren, bizlerin yanında olan tüm çalışma arkadaşlarıma da bir kez daha teşekkür ederim. ‘ dedi. DEVAM eden projelerinden de bahseden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,’ meyve – sebze ve çiçek hal binası projemiz devam ediyor. Bu proje dışında da pandemiden dolayı askıya aldığımız projelerimiz mevcuttu, inşallah en kısa zamanda onları da devreye sokacağız.’ dedi.
‘ALTINOVA, COVİD-19’DA TÜM TEDBİRLERE UYDUK!’
ALTINOVA halkının her zaman bir bütün olduğundan ve korona virüsüne karşı ilçe halkının aşırı hassasiyet gösterdiklerini belirten bahseden Oral,’ Tersaneler bölgemize gerek il gerek farklı ilçelerden çalışmaya gelenler var. İstanbul’dan da bu bölgemizde çalışanlar var. Korona virüs sürecinde tüm tersaneler kendi önlemlerini alarak çalıştılar. Bu sürece Altınova halkı mükemmel bir şekilde hazırlandı. İlçede tüm dezenfekte işlemlerini yaptık. Hala belirli aralıklarla dezenfekte noktaları ve ilçede dezenfekte işlemleri devam ediyor. İlçe halkımız Sağlık Bakanlığımız aldığı tüm tedbirlere uyuyor. Altınova halkı korona virüsü öncesinde olduğu gibi bu zorlu süreçte de birlik ve beraberliğini gösterdi. İlçe halkına tüm tedbirlere uydukları için bir kez daha teşekkür ederim.’ dedi.
‘YOL ÇALIŞMASI DİYE ÇIKTIK, ŞELALELER BULDUK!’
ALTINOVA‘ya bağlı Örencik-Sermayeci-Tevfikiye köylerinde ortaya çıkan doğanın içine gizlenmiş 3 şelale Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a sevinç yaşattı. ÜÇ şelaleden bahsederken oldukça heyecanlanan belirten Başkan Oral,’ Doğanın içine gizlenmiş üç şelale bulduk. Şelalede bölgenin de adını taşıdığı ‘Çapçap’ ismini verdik. Biz bu şelalerimizi, ilçeden köylere yol güzergâhı yönlendirilme çalışmaları sırasında bulduk. İyi ki de bulduk. Burayı doğal haliyle koruyacağız. Çapçap bölgemize, yürüyüş alanları ve ulaşım yolu oluşturacağız. Şelalelerin bu kadar ilgi gömeside bizleri bir kez daha sevindirdi. Mimar ve mühendis arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Yalova’mıza muhteşem bir bölgede eşsiz ve nadir bir doğal güzellik daha kazandıracağız.’ dedi.
ALTINOVA Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, keyifli sohbette sözlerini şöyle noktaladı..
‘Bizler Altınova’ya hizmet ettikçe mutlu olan insanlarız. İlçemize daha fazla ne yapabiliriz ne kazandırabiliriz diye düşünen insanlarız. Hatalarımız, yanlışlarımız elbette olmuştur, olacaktır.  İlçe halkının da her zaman bizimler beraber olması, bizlere destek çıkması yaptığımız projeleri, işleri, çalışmaları daha da keyifli hale getiriyor. Hükümetimizin bütün kaynaklarını Altınova’ya getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Keyifli sohbet oldu. Gazete Akkent ve yalovacizgi.com çalışan ve yönetimine teşekkür ederim.’ diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL