Genel

PİLOT İL YALOVA’DA 45 GÜNDE 130 BİN ATIK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Geçtiğimiz aylarda pilot il olarak Yalova’da uygulanan EKOMAT projesinin 45 günlük verileri açıklandı. Elde edilen verilere göre 45 günde yaklaşık 130 bin atık geri dönüşüme kazandırıldı. Türkiye’de ilk olarak Yalova’da..

PİLOT İL YALOVA’DA 45 GÜNDE 130 BİN ATIK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Geçtiğimiz aylarda pilot il olarak Yalova’da uygulanan EKOMAT projesinin 45 günlük verileri açıklandı. Elde edilen verilere göre 45 günde yaklaşık 130 bin atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Türkiye’de ilk olarak Yalova’da hayata geçirilen EKOMAT uygulaması; 15 noktada, 30 adet kumbara ile hizmet veriyor. Cam, plastik ve metal içecek ambalajlarını depozito iade makinelerini, Yalova’da 45 günde 4 bin 616 kişi kullandı. Toplamda ise 130 bin atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Gururluyuz…

Bu uygulamanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürüyen Köşk ile dünyaya çevrecilik mesajının verdiği Yalova’dan yapılmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “45 günlük sonuçlar bizleri de oldukça mutlu etti. Şehrimizde duyarlı olan vatandaş sayımız oldukça fazla. Sonuç böyle olunca şehirdeki atıklar kumbaralara atılarak, geri dönüşüme kazandırılıyor. Uygulamada puanlar hesaplara tanımlanıyor. Güzel bir uygulama oldu ve pilot il olduğumuz için de şanslıyız. Diğer illere de örnek olur” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL