Genel Güncel Gündem

SAĞLIK PERSONELLERİNE YÖNELİK ŞİDDETE DUR DENİLMELİ, HASTANELERİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILMALI

İhtiyacımız olan sağlık hizmetlerinin sunulmasında görev üstlenen sağlık personelleri, ifa ettikleri hizmetin muhteviyatı bakımından yaşadıkları zorlukların yanı sıra, pek çok ciddi problem ile de karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum bir..

SAĞLIK PERSONELLERİNE YÖNELİK ŞİDDETE DUR DENİLMELİ, HASTANELERİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILMALI

İhtiyacımız olan sağlık hizmetlerinin sunulmasında görev üstlenen sağlık personelleri, ifa ettikleri hizmetin muhteviyatı bakımından yaşadıkları zorlukların yanı sıra, pek çok ciddi problem ile de karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum bir yandan sağlık personellerinin, diğer yandan onların sunduğu sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaların, dolayısıyla bütün halkın ciddi ölçüde zarar görmesine sebebiyet vermektedir.

Artık hemen hemen her gün Türkiye’de bir ilimizde ilçemizde sağlık personellerine yönelik bir şiddet vakası haberi alınmakta, gösterilen şiddetin boyutları da her geçen gün artmakta cinayete kadar gitmektedir. Daha geçtiğimiz gün gencecik bir hemşiremizi bu insanlıktan nasibini almamış kelimelerle tarif edemeyeceğimiz bir kişinin saldırısı nedeniyle toprağa verdik. Maalesef Yalova Devlet Hastanemizde de dün bir doktorumuza saldırıda bulunuldu.

Hastanelerimizde güvenlik tedbirleri maalesef yetersiz, günün her saati hizmet veren sağlık çalışanları maalesef yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle birçok şiddet eylemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hastanelere elini kolunu sallayarak giren kişilerin üzerinde kesici yaralayıcı aletler bulunabiliyor hatta daha fazlası silahla bile içeriye girebiliyorlar. Hastane den içeri girmeyi bir kenara bırakın, hasta odalarına, doktor odalarına, hemşire odalarına bile hiçbir güvenlik taramasından geçmeden gidebiliyorlar. En küçük AVM lerde bile X RAY cihazından geçerken bu tür yaralayıcı aletler içeri alınmazken hastane gibi çok önemli bir kuruluşta, vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlara bu tip aletlerin içeriye sokulabiliyor olması herkesi tedirgin etmektedir. Dolayısıyla gerek sağlık çalışanlarının daha güvenli bir ortamda çalışmaları gerekse tedavi için gelen genç, yaşlı çocuk vatandaşlarımızın güvenliği için hastane girişlerinin gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı tek bir noktadan geçilerek sağlanması ve mutlaka ama mutlaka X RAY cihazlarının hastanenin tüm girişlerinde olması artık zorunluluk haline gelmiştir.

Tüm sağlık emekçilerinin, güvenilir bir biçimde sağlık hizmetini sunabilmeleri ve bu hizmetin devamlılığını sağlayabilmeleri açısından hastanelerin genel güvenlik tedbirlerinin mutlaka arttırılması gerekir. Sağlıkta Şiddeti Önleme yasası daha ağır cezalar ve yaptırımlarla desteklenmelidir. Şiddeti uygulayan kişi aynı günün akşamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamalıdır. Bu insanlık dışı eylemlerin ağır cezaları olmalı ki kişiler bu tür eylemlerden kaçınsın.

Yasalardaki düzenlemelerle sağlanmaya çalışılan bu caydırıcılığın; toplum nezdindeki karşılığının alınması, sağlık çalışanları başta olmak üzere toplumun tüm mensuplarına ve bütün canlılara yönelik şiddettin her türlüsünün son bulmasını temenni eder, sağlık çalışanlarımızın bir daha böylesi kötü eylemlerle karşılaşmamasını dilerim.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL