Köşe Yazıları

SALMAN’DAN ‘VEKİL’ OLUR MU?

GENEL seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ‘milletvekili aday adayları’ sayısı da tüm partilerde hızla artmaya devam ediyor. Bir yanda Cumhur İttifakı, diğer yanda Millet ittifakının ‘tartışmalarını’ izlerken, bir yandan da Yalova halkı ilde olup biteni..

SALMAN’DAN ‘VEKİL’ OLUR MU?

GENEL seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ‘milletvekili aday adayları’ sayısı da tüm partilerde hızla artmaya devam ediyor.

Bir yanda Cumhur İttifakı, diğer yanda Millet ittifakının ‘tartışmalarını’ izlerken, bir yandan da Yalova halkı ilde olup biteni yakın takibe almış duruma geldi.

CHP’de Mehmet Gürel ve Sinan Giray’ın milletvekilliği aday adaylığını açıklaması sonrası, görevinden açığa alınan, Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman görevinden istifa ederek ‘milletvekili aday adaylığını’ açıkladı.

Oldu mu?

Olmadı tabii..

Vefa Salman’a özellikle partililerinden ve ‘tabandan’ çok tepki var.

Hatta bazı partilileri,’ Adının hakkını veremedi. Biz onun Yalova Belediyesi davasına sahip çıkmasını beklerdik. Her ne kadar basın açıklamalarında ‘dokunulmadık yerimiz kalmadı’ dese de ‘milletvekili olmak istemesi’ tamamen dokunulmazlıktandır. Vefa, İstanbul’da bir semt adıyken Yalova’da CHP’ye ihanetin adı’ oldu dediler..

Nitekim CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu daha önceleri verdiği demeçlerde de ‘Belediye Başkanları, milletvekili adayı olmayacak’ demişti..

Gözüken o ki Salman Milletvekili Aday Adayı olarak ‘Kim takar Yalova Kaymakamını’ aaa pardon ‘CHP Genel Başkanının açıklamalarını’ demiş oldu..

Gene Kılıçdaroğlu’nun Salman ve onun gibi belediye başkanlığı görevini bırakıp milletvekili aday adayı olan Belediye Başkanlarına,’ Bu iş çocuk oyuncağı mı? Belediye Başkanı oluyorsunuz, Milletvekilliği istiyorsunuz” diyerek karşı çıkmış..

Kemal Kılıçdaroğlu zeki bir adamdır.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden istifa edip, CHP’den milletvekili aday adayı olacak olan Tahsin Becan’da zeki bir adamdır..

Bu nedenle..

Ben inanıyorum ki CHP Salman’ı Yalova’dan milletvekili aday adayı olarak göstermeyecektir.

En azından CHP Genel Merkezinin böyle bir ‘hata’ yapacağına ihtimal vermiyorum.

Böylelikle Salman’da ‘tarihin tozlu raflarında’ Yalova Belediyesi’nin paralarına sahip çıkamayan, Yalova Belediyesini icra avukatlarının bekleme yeri yapan açığa alınan eski Belediye Başkanı olarak kalacaktır..

Peki sizce Salman’dan vekil olur mu?
Bekleyip görelim..

 

Bilmem anlatabildim mi?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL