Güncel Gündem Teknoloji

TEDBİR ALMALIYIZ…KORKUTAN AÇIKLAMA

İTÜ’lü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz Yalova’nın da aralarında olduğu 18 kentin fay zonu üzerinde yer aldığını ve bu şehirlerde her an 7 ve üzeri bir deprem meydana gelebileceğini..

TEDBİR ALMALIYIZ…KORKUTAN AÇIKLAMA

İTÜ’lü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz Yalova’nın da aralarında olduğu 18 kentin fay zonu üzerinde yer aldığını ve bu şehirlerde her an 7 ve üzeri bir deprem meydana gelebileceğini dile getirdi. Tüysüz fay zonunda yer alan kentlerde yönetmeliklere uygun yapılaşmanın da önemine değindi.
İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamada bulunan İTÜ’lü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz 17 Ağustos Marmara Depremi’nde ağır acılar yaşamış ve bedeller ödemiş Yalova’da da yürekleri ağızlara getiren açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde aktif fay zonları üzerinde kurulmuş 18 şehir bulunduğunu dile getiren Tüysüz, “Yalova’da bu illerden birisi. Diğer iller ise; Aksaray, Bolu, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Kahramanmaraş, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Eskişehir, Muğla, Bingöl ve Kütahya illerimiz. Bu illerde her an 7 ve üzeri bir deprem yaşanabilir. Beni korkutan yer Türkiye’nin tamamı. Öncelikli olan yer tabii ki; Marmara Bölgesi. Hem nüfus yoğunluğu hem beklenen depremin büyüklüğü hem de ekonomik olarak Türkiye’nin can damarının İstanbul’da atması nedeniyle” dedi.

Depreme hazırlıktan başka bir şey yapamayız diyen Tüysüz, “Bir afet kültürünün geliştirilmesi deprem, sel, çığ, kuraklık gibi tüm afetleri kapsayacak biçimde önlemlerin alınması gerekiyor. İkincisi de deprem açısından bakacak olursak yönetmeliğe uygun olmayan yapılaşmanın mutlaka önüne geçmeliyiz; başka yol yok” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL