Bölge

TEMA YALOVA’DAN 32 OKUL VE 66 SINIFTAN 805 MİNİK TEMA’YA DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ

TEMA YALOVA’DAN 32 OKUL VE 66 SINIFTAN 805 MİNİK TEMA’YA DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ TEMA Vakfi Yalova İl Temsilciliği Yalova’ da 2020/2021 yılı Eğitim Döneminde 32 okuldaki 66 sınıfta 805 ögrenciye..

TEMA YALOVA’DAN 32 OKUL VE 66 SINIFTAN 805 MİNİK TEMA’YA DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ

TEMA YALOVA’DAN 32 OKUL VE 66 SINIFTAN 805 MİNİK TEMA’YA DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ

TEMA Vakfi Yalova İl Temsilciliği Yalova’ da 2020/2021 yılı Eğitim Döneminde 32 okuldaki 66 sınıfta 805 ögrenciye MİNİK TEMA doğa eğitim programı uyguladı. Eğitimlerini tamamlayan Minik Temalara’da hediyelerinin dağıtımı tamamlandı.

TEMA Vakfı Yalova İl temsilcisi Arzu Demir Eğitim Programıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

MİNİK TEMA EĞİTİM PROGRAMI

Minik TEMA Eğitim Programı okul öncesi eğitim çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır.

2010 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Minik TEMA Eğitim Programı gönüllü öğretmenler tarafından yürütülmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibari ile program Türkiye İş Bankası desteği ile uygulanmaktadır. 2018 yılında, Minik TEMA Eğitim Programı’nın içerik ve materyalleri tamamen yenilenmiştir.

Eğitim Programının Kapsamı ve Hedeflerinin, Temel amacı çocuklara ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olup, Türkiye’nin 81 ilinde uygulanmaktadır. Öğretmenlere açık havada ve sınıf içerisinde uygulanacak 50 yüz yüze ve 10 çevrim içi olmak üzere toplamda 60 etkinlik önerisi sunan program ile çocukların doğayla bağ kurmaları desteklenmektedir.

Faaliyetlerimizi; Toprak, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, hava, doğada gözlem, sürdürülebilir yaşam gibi konularda olabildiğince geniş bir kurguda hazırlanmış olan eğitim materyalleri ve her konu başlığı altında etkinlik yönergeleri sayesinde öğretmenler, kendi yıllık eğitim programlarına uyumlu olacak şekilde hazırlanan etkinlikleri sınıflarında ya da açık havada kolaylıkla uygulayabilmektedir. Ayrıca öğretmenlerin tüm eğitim içeriklerine rahatça ulaşabilmeleri için Minik TEMA Eğitim Programı’nı da kapsayan bir portal hayata geçirilmiştir.

Bu Kapsamda TEMA Vakfi Yalova Il Temsilciliği olarak Yalova da 2020/2021 yılı Eğitim Döneminde 32 okul 66 sınıf 805 öğrenci ile MİNİK TEMA doğa eğitim programı uygulanmıştır.

Eğitim dönemi sonunda Programı uygulayan Öğrencilere ve Öğretmenlerimize MİNİK TEMA – BİR ORMAN çocuk kitabi ve Etiket sayfası hediye ettik. BİR ORMAN isimli bu kitap çocukları ormanda küçük bir yürüyüşe çıkarıyor ve onlara ormanı izledikçe neler göreceklerini, hissedeceklerini, duyacaklarını anlatıyor. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Türkiye İş Bankası desteği ile hazırladığımız “Bir Orman” kitabı çocukları ormandaki yaşam hakkında yeni bilgilerle tanıştıracak, hem heyecanlandıracak hem de şaşırtacak. Yüz binlerce canlının paylaştığı dev bir yuva olan ormanları ve içindeki yaşamı çocuklar keşfederken siz büyüklerin de onlara eşlik etmenizi diliyoruz.

Güçlü Koleji Anasınıfında da uyguladığımız bu eğitim projesi özelinde çocuklarımız Öğretmenleri Aslıhan Kaya ile hediye kitaplarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL