Gündem

TUTUK ‘TÜRK KADINI DÜNYA’YA ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞTİR’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.   “Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren..

TUTUK ‘TÜRK KADINI DÜNYA’YA ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞTİR’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

“Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” diye sözlerine başlayan Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“Hayatın her anında yaşama yön veren, bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten, sevgi dolu yürekleriyle bir an olsun bile yalnız bırakmayan, en değerli varlık kadınlardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in de (s.a.v) dediği gibi “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” sözüyle kadınların toplumun birliği ve dirliği için ne derecede önemli olduğunu yüzyıllar önce vurgulamıştır. Bununla birlikte şanlı tarihimizde kadın erkeğin gerisinde değil yanında yer almıştır. Kurtuluş savaşı başta olmak üzere Türk Kadını çok önemli görevler üstlenmiş, cephede yer almış ve canları pahasına vatanımızı korkusuzca savunmuşlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek bu davranışlarından dolayı onurlandırmıştır. Türk Kadınının toplumsal hayatın içerisinde yerini alması için önemli kararlar alarak 5 Aralık 1934 tarihinde yasal bir düzenleme ile Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Verilen bu haklar Türk kadını adına Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; bu vesileyle kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şehit yakını tüm kadınlarımıza sabır temenni ediyorum”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL