Güncel Gündem

YALOVA KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Yalova Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesi Yalova Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığında kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Her iki mezarlıkta yapılan çalışmalarda Yalova Belediyesi ekipleri tarafından yabani otlar ve çalılar..

YALOVA KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Yalova Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesi Yalova Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığında kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Her iki mezarlıkta yapılan çalışmalarda Yalova Belediyesi ekipleri tarafından yabani otlar ve çalılar temizlendi. Mezarlık içinde bulunan ana yollar başta olmak üzere patika yollar Yalova Belediyesine ait araçlarla süpürülerek yıkama işlemleri yapıldı. Bu çalışmalarla birlikte mezarlığa ağaç ve çiçek dikildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer; “Kurban Bayramı öncesi her iki mezarlığımızda da temizlik çalışması yapıldı. Rutin olarak yapmış olduğumuz çalışmaların dışında Kurban Bayramı öncesinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her iki mezarlıkta yabani otlar ve çalıların temizliğini yaptı. Ağaç ve çiçek dikimleri gerçekleştirdi. Mezarlık içinde bulunan ana yollar ve patika yollar belediyemize ait araçlarla önce süpürüldü ve ardından yıkamaları yapıldı” dediler.

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK “ KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.“Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir” diye sözlerine başlayan Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Manevi dünya hayatımızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte Kurban Bayramı; cömertliğin, rahmetin, bereketin bol olduğu, dargınlık ve kırgınlıkların unutulup gönül birliğinin oluşturulduğu dini bayramlarımızdan biridir. Dini bayramlarımızın diğer özel bir yanı ise sevindirmektir. Sevindirmenin önem kazandığı “Kurban Bayramı’nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanması gerekmektedir. Bizlere düşen en büyük görev zenginiyle, fakiriyle, yaşlısıyla, genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bayram nimetinin ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL