Gündem

YALOVA ÜLKÜ OCAKLARI 10 KASIM AÇIKLAMASI

Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, ebediyete intikalinin 83. Yılında bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz. Bu yıl 10 Kasım‘da, Atatürk’ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler..

YALOVA ÜLKÜ OCAKLARI 10 KASIM AÇIKLAMASI

Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, ebediyete intikalinin 83. Yılında bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz.

Bu yıl 10 Kasım‘da, Atatürk’ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ve  aşma hedefine doğru daha çok mesafe almamız,ülkemiz ve milletimiz üzerinde dönen hesapların daha da farkında olmamız gerekmektedir.

En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, bundan 100 yıl önce olduğu gibi son yıllarda da bölgesinde ve dünyada üzerine planlar yapılan bir ülke konumundadır. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartlar, O‘nun değerini bir kat daha arttırmaktadır.Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserleri bizler var oldukça daima yaşayacaktır.

Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılırlar. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki;  adı yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.  Ulu Önder‘in yaşamı boyunca verdiği mücadelenin birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tutmuştur. Türk Ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz.  Bugün Atatürk‘ü özlemle ve minnetle anmakla beraber, ilkelerine her zamankinden daha sımsıkı sarılmak Türk ulusunun bir zaruretidir.

Atatürk‘ün koyduğu ilkeler  ve gösterdiği hedef ışığında bugün Türkiye‘nin çağdaş uygarlık seviyesinde olduğunu bilinciyle birlikte bunu engellemeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadelenin de sürdürüleceğine inancımız tamdır.

Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti‘ni ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınma yolunun, Atatürk‘ün düşünce ve ilkelerinden güç alınarak, O‘nun eserlerine, Cumhuriyet‘in bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkılmasından geçtiğin farkında olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncülerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk‘ü ülkemizin geleceği için yaptıklarını daha iyi anlıyor, özlüyor; dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL