Spor

YALOVA’YA 20 KM’LİK BİSİKLET YOLU

YALOVA’YA 20 KM’LİK BİSİKLET YOLU Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl ki teması “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yalova Belediyesi..

YALOVA’YA 20 KM’LİK BİSİKLET YOLU

YALOVA’YA 20 KM’LİK BİSİKLET YOLU

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl ki teması “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yalova Belediyesi ve Yalova’da faaliyetini sürdüren bisiklet grupları farkındalık yaratmak amacıyla şehir merkezinde bisiklet turu gerçekleştirdi.

Bisiklet turu sonrası Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk katılımcılara Yalova’da yapılacak olan bisiklet ve yürüyüş yolları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Vekili Tutuk yaptığı sunum öncesi katılımcılara teşekkür ederek; “Yalova’da 20 km’lik bisiklet yolu organize ediyoruz. Aynı zamanda bu yola entegre olarak yürüyüş yolu da yapacağız. Genişliği 5,5 metre, aksımız Çiftlikköy sınırından başlayıp, Yalova Üniversite’sine kadar olacak. 2020 yılı sonuna kadar Çiftlikköy ile İDO İskelesi arasında kalan ilk etaplık bölümü sonrasında da 2021 yılı içerinde belirtmiş olduğumuz 20 km’nin tamamını hayata geçirmiş olacağız.

20 km’lik hat içerisinde uzun yıllardır kullanıma kapalı olan askeriyeye ait bölümü de komutanlarımız ile gerekli görüşmeleri yaparak halkımızın hizmetine açmak üzere mutabık kaldık. Bu alan 160 metrelik bir kısmı kapsamakta.

Çiftlikköy sınırından İDO’ya, İDO’dan Gazipaşa Caddesi üzerinden TİGEM’e, TİGEM’den de Yalova Üniversitesi’ne akışımızı kesintisiz sağlıyoruz. Trafiğe kapalı alan olacak. Çocuklarımız güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler. Yürümek isteyenler, koşmak isteyenler için 14 km kesintisiz aks Yalova’mıza hayırlı olsun” dedi.

“İlk Defa Bir Mahallede Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu Yapılacak”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk sözlerini 2021 yılı içerisinde yapılacak olan bisiklet yolları ile ilgili detaylı bilgi vererek sürdürdü. Başkan Vekili Tutuk; “2 etap çalışmalarımızı Balaban Dere’den başlatacağız. İlk defa bir mahallemizde bir bisiklet ve yürüyüş yolu olacak. Balaban dere, İzmit karayolunu takip ederek yapacağımız millet bahçesine bisiklet yolu ile ulaşım sağlayacağız. Dere kenarından Kirazlı Sanayi Sitesine kadar bisiklet ve yürüyüş yolu kesintisiz olarak devam edecek.

3 etap çalışmalarımız Sanat Sokak’tan başlayacak. Dere güzergahını takip ederek, Adnan Menderes Mahallesinden TOKİ Konutlarının sonuna kadar gidecek. Bu alan toplam 2600 metre uzunluğunda olup trafiğe kapalı olacak” dedi.

“Güzergah Üzerinde Sosyal Donatılar Yer Alacak”

Yapılacak olan bisiklet ve yürüyüş yolu üzerinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla sosyal donatıların yer alacağını belirten Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Vatandaşlarımızın gerek bisiklet kullanırken gerekse yürüyüş yaparken ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla çeşme, bisikletlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri istasyonlar, park alanları da güzergah üzerinde yapacağız. Projemiz örnek bir proje olup, ülkemizde bu tarz hayata geçirilmiş sayılı projelerden bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL