Bölge

‘’LA FONTAİNE’DEN EKONOMİ’’

‘’LA FONTAİNE’DEN EKONOMİ’’ Sanırım ‘’La Fontaine Masallarını’’ bilmeyen yoktur, çocukluğumuz bu masalları dinlemekle, yetişkinliğimiz ise bu masalları çocuklarımıza anlatmakla geçti. Ve hepimiz büyüdük… Geçen günlerde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan reform paketi..

‘’LA FONTAİNE’DEN EKONOMİ’’

‘’LA FONTAİNE’DEN EKONOMİ’’

Sanırım ‘’La Fontaine Masallarını’’ bilmeyen yoktur, çocukluğumuz bu masalları dinlemekle, yetişkinliğimiz ise bu masalları çocuklarımıza anlatmakla geçti. Ve hepimiz büyüdük… Geçen günlerde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan reform paketi önemli ama önemsendiği kadar önemli. Bugün içinden olduğumuz sistemde koalisyonların adı ittifak diye değiştirilip önümüze veriliyorsa ve ekonomi reformunun başında da koalisyonlar döneminin ekonomiyi bitirdiğini söyleyen bir Cumhurbaşkanı varsa orada bir durursun ve ‘’ittifaklar sistemini ne oluyor o zaman arkadaş?’’ diye sorarsın. MHP ve AKP koalisyonundan beri ekonomi darmadağın. Bunu görmek anlamak için iyi bir ekonomist olmaya profesör olmaya gerek yok, bunu anlamak için insanın hayatını sürdürmesi için gerekli olan şeylerin fiyatlara ve aldığınız maaşlara baksanız yeterli diye düşünüyorum.

Bunları deyince AK Partili arkadaşlarım bana kızıyor ama her ekonomik büyüme açıklandığında diyorum ki ‘’ bugün biraz daha fazla fakirleştim’’ neden mi böyle diyorum? Çünkü bu büyümeyi ben hissedemiyorum!!! Büyüme varsa alım gücüm artmalı, refah seviyem artmalı… Ama bir şeyler artmalı çünkü büyüyen bir ülkeyiz ve böyle olmalı. Eğer o büyümeyi ben hissedemiyorsam demek ki yaşadığım ülkede gelir adaleti yok, tıpkı vergi adaletinin olmadığı gibi….

‘’Yeni bir başarı hikâyesi…’’ bu söz kötü yönetimi göstermez de neyi gösterir? Diyeceksiniz ki ya her şey mi kötü? İyi olan yok mu? Ben de size sorayım 1 aydır açıklanan ekonomik ve yapısal reformların açıklaması dahi yapılmadan yapılamaz mıydı mevcut yapıda? İnsan hakları hususunda yani adım atmak önemli ama önemli olan ‘’niyet’’. Niyet olsa 20 yıldır reforma bile gerek kalmadan bu insan hakları yasaları bile uygulansa neredeyse sorun kalmıyor. Ama her şeyi kendi lehinize uyguladığınız için bunları açıklamak zorunda kaldınız. İhalelerle kimin zenginleşeceğine yasalardan kimin yararlanacağına kendiniz karar verdiğiniz için bunları açıklamak zorunda kaldınız.

‘’Reform Paketi Temenni Paketi Olmamalı’’

20 yıldır hala vergi kaçırmalarından bahsediyoruz, yıllardan beri bas bas bu şatafat fazla dediğimizde bizi vatan hainliğiyle suçlayan kesimler Cumhurbaşkanı söyleyince kamu da tasarruf diye hemen ‘’ evet haklı, tabi öyle olmalı’’  demeye başladı. Yani ben anlamıyorum anlayan var mı onu da bilmiyorum…

‘’Meclisin bütçe hakkının kapsamını genişletirken şeffaflık ve hesap verebilirliğini arttırıyor bunun için iki önemli politika değişikliğine gidiyoruz. ‘’ bunu deyip merkez bankasında ki paranın hesabını verememe çok acı bir tablo, ziraat bankası yönetim kurulunun limitsiz kredi kartları ile dolaşıp bunun açıklanmaması… Şeffaflıktan herkes farklı şeyler anlar tabi!!! Bu yüzden temenni olmamalı insanlar iş bekliyor, aş bekliyor milyonlarca işsizimiz ve üretmeyen bir Türkiye var!!! Her ne kadar birileri ülkemiz büyüyor dese de milyonlarca işsiz var, her sene mezun olan yüzbinlerce gencimiz var, umudunu kaybetmekte olan insanlar var, bu reform paketinde onlara da yer mı? Eğer bunlara yer yoksa bu ekonomi paketi değil temenni paketidir.

İnsanları ekonomik olarak zor duruma düşürüp, daha sonra kurtaracağız demek başarı hikayesi olmasa gerek ama takdir her zaman milletindir.

‘’Her Eleştiren Neden Vatan Haini’’

İnsanların vatan, sevgisini ekonomi üzerinden yapılan eleştirilerle vatan haini gibi göstermekten vazgeçin. Ne zaman biri çıkıp hakkımı isterim dese vatan haini oluyor. Sonra da çıkıp oy istiyorsunuz. Ne zaman biri sorununu dile getirse provokatör oluyor, insan hakları böyle olmaz! Size yapılan yanlışlar yanlış olduğu için halk sizi seçmişti, ama şimdi bu halka aynı yanlışı yapıyorsunuz.

‘’İYİ Parti’nin Yükselişi’’

Kim derdi MHP’den bir hareket çıkacak ve inşalara umut olacak… Meral Akşener’e yapılanlar ne kadar doğru? Yaşımız yeter ‘’Fosforlu Cevriye’’ kim hepimiz biliyoruz, böyle bir söylemin hiç kimseye yakıştırılamayacağı gibi cumhurbaşkanının da sessiz kalması doğru değil. Siyaset nereye gidiyor? Anlamak mümkün değil. İYİ Parti belki de mevcut muhalefet partileri arasında iktidar olmaya en yakın parti konumunda tabi eğer bu çizgide devam ederse. Meral Akşener bir şekilde Kürt seçmenlerinde oyunu almayı başarırsa %20 barajını aşması içten bile değil.

Başarısının sırrı ne mi? Bu sır gerçek gündem de saklı. Kendi sorunlarını, parti sorunlarını hatta ittifak sorunlarını bir kenara bırakıp halkın sorunlarıyla ilgileniyor. En önemlisi de insanları dinliyor!!! Halkın sorunları dışın da soruları cevaplamaktan bile imtina ediyor… İnsanlardan oy almak çok zor değil çünkü halk kendini değil milleti düşünen bir lider istiyor bunu anlamamak anlamaktan daha zor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL