Bölge Genel Güncel Gündem

YALOVA HAYALLERİNE ARTIK ÇOK YAKIN

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin özverili çalışmaları, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’un da destekleriyle ile Yalova’ya bir Tıp Fakültesi kazandırılmasında önemli mesafe alındı. Yalova..

YALOVA HAYALLERİNE ARTIK ÇOK YAKIN

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin özverili çalışmaları, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’un da destekleriyle ile Yalova’ya bir Tıp Fakültesi kazandırılmasında önemli mesafe alındı. Yalova yıllardır özlemini duyduğu Tıp Fakültesi’ne artık hiçbir zaman olmadığı kadar yakın.
Yalova yıllardan beri hayalini kurduğu Tıp Fakültesi için çok önemli bir mesafe altı. Bunda en önemli pay ise özverili bir çaba ortaya koyan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye ait. Bu süreçte Cebeci’ye AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’da gereken tüm desteği verdi. AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aktararak Yalova ilinin bu konuda ne denli istekli olduğunu anlattı. Yalova’nın kararlı ve istekli tavrı karşısında okey veren Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da konunun aktarılmasını istedi. Ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile online bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeye AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci katıldılar. Toplantıdan çıkan olumlu sonuş sonrasında AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletti.
Görüşme hakkında bilgiler veren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Burada tüm bilgileri YÖK başkanımıza aktardık. Konunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aktarıldığı ve her hangi bir sıkıntının olmadığı dile getirildi. Bunun üzerine başkanımız da gerekli ne varsa yapacakları müjdesini verdi. Bize teklifi kendilerine iletmemizi söyledi. Biz de hemen Yalova Üniversitesi Senatosu’ndan onaylı raporu YÖK’e sunduk. Bundan sonraki adımda ise YÖK Eğitim Komisyonunda bir sunum gerçekleştireceğiz. Bir sonraki adımda ise teklif YÖK onayı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak ve son sözü Cumhurbaşkanımız söyleyecek. Biz ilk defa Yalova’nın yıllardır özlemini duyduğu Tıp Fakültesi’ne bu denli yakın olduğunu düşünüyoruz. İnşallah il başkanımız ve vekillerimizin de olağanüstü çabaları ile Tıp Fakültesi’ni Yalova’mıza hediye edeceğiz” dedi.
“Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olacak”
Tıp Fakültesi onaylanır ve Yalova’da açılırsa Yalova 400 yataklı Devlet Hastanesi de Tıp Fakültesi öğrencilerinin uygulamalarını yapacağı bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşecek. Hastane bu sayede Bursa’nın Orhangazi ve Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesi de hesaba katıldığında 400 binden fazla bir nüfusa çok önemli bir sağlık hizmeti sunacak. Bursa Tıp Fakültesi ve Kocaeli Tıp Fakültelerinin de yükleri bu anlamda azaltılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL