Köşe Yazıları

HERKESİN YERİ BELLİ

Hükümet edenler, liderler, Türkiye’de her ne kadar seçim yok zamanında yapılacak deselerde ufaktan ufaktan Türkiye resmen seçime gidiyor. Hoş zaten hangi siyasi iktidar ‘eyyyy ahali biz seçime gidiyoruz’ der ki…

HERKESİN YERİ BELLİ

Hükümet edenler, liderler, Türkiye’de her ne kadar seçim yok zamanında yapılacak deselerde ufaktan ufaktan Türkiye resmen seçime gidiyor. Hoş zaten hangi siyasi iktidar ‘eyyyy ahali biz seçime gidiyoruz’ der ki. Bugüne kadar yapılan seçimler hep ‘baskın’ olmadımı..

Bazı siyasi partilerin yöneticileri reklamcılığa, ajancılığa, gazeteciliğe ve gazete çıkartmaya çalışmıyormu.. Çok merak etmeyin yakında bu işinde kokusu çıkar..

Günümüzde siyasi kulislere arkalarında ‘amcaları, dayıları,kankaları Ankara’da şunları bunları olanlar ‘her an seçim’ olabilir düşüncesiyle kulislere erken, hem de çok erken düşmeye başladılar.. Seçimlere en hazırlıklı parti kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi en hazırlıklı partidir. Bugün Yalova Belediyesinde yaşanan vurgun olayından sonra AK Partinin Belediye Yönetimine el koymasıyla beraber Mustafa Tutuk’un başkan vekili görevlendirilmesiyle birlikte çok hızlı çalışmalar başladı. Yani seçimlere ‘aday olarak’ girebileceğinin havası var. Ama aportta Kemal Baş, Hasan Soygüzel, İsmail Atik gibi isimler de beklenti içinde..
Kulislerde bir diğer isim halen belediye başkan yardımcılığı yapan Fatih Şahin’in adının Termal Belediye Başkanlığı için geçmesidir. Bencede isabet olur. Lakin Termal ve Çınarcık’ın belediye başkanları sanırım ‘alel aceleye getirilen’ isimlerin olduğunu sanıyorum. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı için yine kulislerde AKP İl Başkan Yardımcılarından Hüseyin İshak’ı da gözardı etmemek gerekir.

MHP İÇİN YERİNE BİR TERCİH

Gerek milletvekilliği gerekse yerel yönetimlerde varlık gösteremeyen Milliyetçi Hareket Partisi ‘Cumhur ittifakı’ ile girdikleri seçimlerde hayat bulmuş, ancak sağlıklı olmayan il yönetimleri nedeniyle ‘payandalık’ görevleriyle varlıklarını sürdürmeye çalışırken, kulislerde farklı konuşulan söylemlerin ardından partinin genel merkezi aldığı karar ile Yalova teşkilatının görevine son verdi..

Partinin uzun yıllar çeşitli kademelerinde görev yapan, başkanlık görevlerinde de bulunan Namık Öz’e yeniden il başkanlığı görevi verildi ve ‘Geç partinin başına. Partiyi derle toparla’ denildi. Hiç bir görev ve sorumluluktan kaçmayan ve MHP’nin varlığını hissettiren başkan Namık Öz oldukça iyi bir yönetim ile Yalova halkının huzuruna çıktı. Başkan Öz, yaptığı konuşmasında sık sık Cumhur ittifakına ve Yalova’daki siyasi hareketlerine değindi.. MHP Başkan Öz ile yeniden hayat ve ruh buldu.. İlde çok sevilen, saygı duyulan ve başarılı çalışmalar sergileyeceğine herkesin inandığı bir isim olan Öz’ün makamı ziyaretçiler ile dolup taşıyor. Geçtiğimiz günlerde engelliler federasyonu başkanı, partinin eski belediye başkan adaylarından Murat Arslanhan ve yardımcısı Hasan Bolat tebrik ve başarı dileklerinde bulundular.

Gerek Milliyetçi Hareket Partililer gerekse Ülkü Ocakları Namık Öz’ün il başkanlığına getirilmesiyle partide oldukça büyük heyecan yarattı. Ben inanıyorum ki bu heyecan olası seçimlere de yansıması büyük olacaktır. Yani ben öyle düşünüyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL