Köşe Yazıları

İNTERNETÇİ ARKADAŞLAR

İNTERNETÇİ ARKADAŞLAR Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çok ilginç, çok tipik ama bir o kadar da önemli bir polemik cereyan etti… AK Partili Tevfik Göksu ile İYİ Partili Vedat..

İNTERNETÇİ ARKADAŞLAR

İNTERNETÇİ ARKADAŞLAR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çok ilginç, çok tipik ama bir o kadar da önemli bir polemik cereyan etti…

AK Partili Tevfik Göksu ile İYİ Partili Vedat Taylan Yıldız arasında yaşanan “internetçi arkadaş” tartışması aslında Türkiye’deki sosyolojik tabanda yaşanan değişimin bir dışa vurumuydu.

İstanbul Metrosu’nun ilk başlangıçında metrolarda internet hizmeti var.fakat , 2006 yılında Londra Metro’suna yapılan bombalı saldırı sonrasında Londra Metrosu’nda internet hizmeti kısıtlanıyor,akabinde bizde de..

.2 ay sonra Londra Metrosu internet hizmetini tekrar kullanıma açıyor ..

Bizde ise 14 yıldır kapalı ..

İYİ Parti Meclis Üyesi Vedat Taylan Yıldız, metrolarda internet hizmeti verilmesi gerektiğini, bunun için bir proje geliştirdiklerini, gerekli izinler için Kasım ayında İstanbul Valiliği’ne başvurulduğunu ancak valiliğin 10 aydır hiçbir yanıt vermediğini söylüyor.

Sebep malûm ..Güvenlik meselesi…

Tabi bu güvenlik meselesi , internet hizmetinin halen devam ettiği: Avrasya Tüneli, Marmaray,Bolu Tüneli gibi yerleri etkilemiyor, buralarda bir güvenlik sorunu yok !

Unuttuk, ilgilenmedik, işimize öyle geldi diyemiyorlar güvenlik meselesi diyorlar..

MOBİSAD’ın İstanbul Üniversitesi işbirliği ile hazırladığı “2019 Mobil İletişim Sektör Raporu”na göre, Türkiye’de nüfusun yüzde 67’sine tekabül eden 54 milyon internet kullanıcısının yüzde 62’si cep telefonundan internete bağlanıyor. Yine yetişkinlerin yüzde 98’si cep telefonu kullanırken bunların yüzde 77’si akıllı telefon kullanıyor.

Neymiş : İYİ Partili Yıldız’ın bu talebi sadece İstanbullunun değil ülkemizin dört bir yanındaki yetişkinlerin bile dikkatini çekecek, heyecanlandıracak bir istekmiş..

Peki böylesi bir talebe iktidar partisinin siyasetçisinin cevabı ne oluyor?

“İYİ Parti’de konuşan ‘internetçi arkadaşımız’ galiba sanal dünyada çok fazla geziyor. …”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL