Köşe Yazıları

İSTİKAMET KAPIKULE, İPSALA…

Sizlere, özellikle de bu ülkede istikbal arayan gençlere ibret olacak bir “liyakat mi ,sadakat mi ” hikayesi olacak bir haber paylaşacağım. Gerçekten de kelimelerin kifayetsizleştiği bir olayla karşı karşıyayız. Birkaç..

İSTİKAMET KAPIKULE, İPSALA…

Sizlere, özellikle de bu ülkede istikbal arayan gençlere ibret olacak bir “liyakat mi ,sadakat mi ” hikayesi olacak bir haber paylaşacağım.

Gerçekten de kelimelerin kifayetsizleştiği bir olayla karşı karşıyayız. Birkaç gün önce yaşanan ve ve nihayetinde “adalete halel getirir miyim” endişesinin kalbine taşıyamayacağı yük olarak bindiği kahraman bir eğitimcinin hayatına mal olan hadise şöyle:

” Hüdayi Baş, bir yılı aşkın süredir Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde müdür vekili olarak görev yapmaktadır. Başarılı çalışmalarıyla asil müdürlük kadrosunu beklediği sıralarda enstitünün ihtiyaçları doğrultusunda dört usta öğretici kadrosu için sınav açar. Hüdayi Baş’ın şikâyet dilekçesinden öğrendiğimiz kadarıyla Muğla Milli Eğitim Müdürü, sınava komisyon başkanı olarak usulsüz şekilde ilçe şube müdürünü görevlendirir.

Buna rağmen sınavın adil bir şekilde yapılması sağlanır ve kazanmayı hak edenler belirlenir. Ancak Muğla İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Hüdayi Baş’ın eline yayınlaması için, sınava girip de kazanamayanların isimlerinden oluşan başka bir liste tutuşturulur. Bu kişileri almak zorunda olduğu vurgulanır.

Yapılan dayatmayı kabullenemeyen Baş, ilgili Genel Müdürü bilgilendirir ve Genel Müdür’den yaptığının doğru olduğu ve yanında oldukları yönünde bir yanıt alır. Bunun üzerine Hüdayi Baş, Genel Müdür’ün talimatıyla 21 Ağustos’ta gerçek kazanan listeyi okulun internet sitesi üzerinden yayınlar.

Hüdayi Baş, 24 Ağustos 2020 günü Muğla İl Milli Eğitim Müdürü tarafından makamına çağrılır, kendisinden sitede açıklanan listeyi kaldırması ve kendi verdikleri listenin yayınlanması talep edilir. Aksi takdirde istifa etmesi gerektiği söylenir.

Bunun üzerine tansiyonu yükseldiği için makam odasında baygınlık geçiren Hüdayi Baş, hastaneye kaldırılır. Bu durumu fırsat bilen il milli eğitim idarecileri, enstitünün müdür yardımcısına baskı yaparak listeyi kaldırtırlar.

(Bu arada Bakanlıktan Hüdayi Baş’ın müdürlük kadrosu gelmiştir fakat kendisine tebliğ edilmediği gibi kadronun iptali için bakanlık nezdinde girişimde bulunulmuştur.)

Yaşadığı sıkıntılı süreçte Menteşe Kaymakamlığı’na ve Genel Müdür’e bilgi verme amaçlı yazdığı dilekçede bu yaşananların sağlığını ve çalışma şevkini bozduğunu ifade eden Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Hoca, 8 Eylül Salı günü geçirdiği kalp krizi sonrası kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet, acılı ailesine

sabırlar diliyoruz”.

İşte haber bu….

KPSS sınavına girip de devlet memuru olmak isteyenlere örnek olsun…

Ya yukarıdaki bürokrat gibi olacaksınız ama sonunuz malum..

Ya da sahilde “siluete uygun” Cami yapmak için tırım tırım boş arsa arayıp duracaksınız…..

Devletin en üst bürokratı sayılabilecek Anayasa Mahkemesi Başkanı’ na İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ nun nasıl hitap ettiğini de gördünüz….

Çare?

Çare …İstikamet Kapıkule, İpsala….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL