Gündem

KARAMÜRSEL İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?.. BÖREK:’KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!’

3 ARALIK Cuma günü yapılacak olan Karamürsel İYİ Parti İlçe yönetimine ekibi ile birlikte talip olan ve geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan Selim Börek, İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’un tek..

KARAMÜRSEL İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?.. BÖREK:’KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!’

3 ARALIK Cuma günü yapılacak olan Karamürsel İYİ Parti İlçe yönetimine ekibi ile birlikte talip olan ve geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan Selim Börek, İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’un tek taraflı delegasyon çalışmaları yaptığını iddia etti.

İlçede mevcut yönetimde Selda Çitçi’nin istifası ile başlayan sürecin devamının gelip gelmeyeceği merak edilirken İlçe Başkan Adayı Selim Börek’te delegelere baskı yapıldığını belirterek açıklamada bulundu.

MEVCUT YÖNETİMDEN DELEGELERE BASKI MI VAR?

Başkan Adayı Börek,’ Zaruri olan bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Değerli Karamürselliler, 3 Aralık günü yapılacak İYİ Parti Karamürsel ilçe yönetim kongresi gerçekleşecek. Bende her Türk vatandaşı gibi seçme ve seçilme hakkımı kullanarak gönül verdiğim partimin yönetimine talip oldum. Gerekçelerini adaylık açıklamamda yapmıştım.

Bu açıklamada konu şöyle; adaylık açıklamamız sonrası rakibimiz olan ve aynı zamanda parti yönetimi ve başkanı  Orhan Kılınçsoy’un tek taraflı delegasyon çalışmaları yapması, delegasyon listelerini çeşitli bahaneler ile ancak bu gün bize vermesi ve bizlerin bildiği başka uygun olmayan delegeye baskı ve istifalar ettirilmesi gibi durumlarla karşı karşıyayız.’ dedi.

BÖREK:’BOYNUMUZUN BORCU OLSUN!’

MEVCUT yönetimin delegasyon üyelerine korku yarattığını da belirten İlçe Başkan Adayı Selim Börek,’ Ayrıca delegeye baskı oylama sürecinde atılacak oyun resmedilerek ispatlanması yönünde olduğu delegasyondan gelen ilginç haberler var. Bu durum delegasyon da tedirginlik ve korku yaratmaktadır. Durumun demokratik olmayan ve adaletsizlik noktasında yarışın adil sonuçlanmasını engelleyecek bir faktör olarak görüyoruz. Bu durumun YSK’nın ilgili fıkralarınca yasak olan maddelerini bilgilerinize sunuyorum. Seçim günü ilgili dilekçelerle net ve kesin olarak bu uygulamanın itirazı yapılarak yasaklanması ve kontrolü sağlanacaktır. 298 Sayılı kanunun 138 sayılı genelgenin 34. Maddesinin “Oy verme işlemi” başlıklı B maddesinin 2 numaralı bendi gereğince her türlü fotoğraf video çekici cihazın kullanımı yasaktır. Demokratik olmayan her türlü uygulamanın yaşandığı bu süreçte delegasyona bu noktada sadece tercih ve hür vicdan ile karar, hareket etme şansı tanımak bizimde boynumuzun borcu olsun. Çünkü korkunun ecele faydası yoktur.’ ifadelerine yer verdi.

ÖTE yandan İYİ Parti Karamürsel İlçe teşkilatında yaşanan bu gelişmelerin Ankara’ya aktarılacağı konuşuluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL