Güncel

KIZ KULESİ KONSEPTİ: SAFRAN DERESİ KUŞLARINA GÜVENLİ YUVA

Yalova Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tasarlanan özgün Kız Kulesi konseptindeki yapı, yoğun yağışlarda zarar görmesi üzerine bakıma alınmıştı. Yapılan bakım çalışmalarının ardından kuş yuvası eski yerine getirildi. Özellikle Yalova..

KIZ KULESİ KONSEPTİ: SAFRAN DERESİ KUŞLARINA GÜVENLİ YUVA

Yalova Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tasarlanan özgün Kız Kulesi konseptindeki yapı, yoğun yağışlarda zarar görmesi üzerine bakıma alınmıştı. Yapılan bakım çalışmalarının ardından kuş yuvası eski yerine getirildi.

Özellikle Yalova Safran Deresi çevresindeki su kuşları, ördekler ve yabani kuşlar için planlanan bu özel yapı, sadece doğal yaşamı desteklemekle kalmayıp kent estetiğine de önemli bir katkı sağlıyor. Kız Kulesi, kuş türlerine sıcak bir yuva sağlamasının yanı sıra kent sakinleri ve ziyaretçiler arasında da popüler hale geldi. İlk yapıldığı zaman vatandaşlar arasında büyük ilgi gören Kız Kulesi, halkın fotoğraf çektirme noktalarından biri haline geldi.

Yalova Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kız Kulesi’nin bakımı, titizlikle gerçekleştirerek yapıyı tekrar hizmete sundu. Bu bakım çalışmalarında sadece zarar gören kısımlar onarılmakla kalmayıp aynı zamanda çevresindeki alanlar da düzenlenerek bölgeye estetik bir güzellik sağlandı.

Yalova Belediyesi daha önce benzer konseptlerde kedi evi ve kuş evi gibi yapılarla da dikkat çekmişti. Bu tarz konsept evler, sadece sokak hayvanlarına destek olmakla kalmayıp aynı zamanda ülkemizin doğal güzelliklerini minyatür bir şekilde kentimizde sergileme fırsatı da sunuyor. Bu tarz projeler, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı artırmanın yanında kent yaşamına farklı bir dokunuş sağlayarak toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiriyor. Yalova Belediyesi’nin çevre dostu ve hayvan sever yaklaşımı, bu tip konsept yapılarla kent halkının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL