Gündem

YALOVA NE ŞEHRİ?

YALOVA NE ŞEHRİ? OLDUM olası yerel seçimlerin yapılacağı zaman belediye başkan adayları ve siyasi partiler ‘sağ olsunlar’ salladıkça sallarlar!. Akla hayale gelmeyen, ancak gerçekleşmesi mümkün olmayan vaadlerin biri gidip biri..

YALOVA NE ŞEHRİ?

YALOVA NE ŞEHRİ?

OLDUM olası yerel seçimlerin yapılacağı zaman belediye başkan adayları ve siyasi partiler ‘sağ olsunlar’ salladıkça sallarlar!.
Akla hayale gelmeyen, ancak gerçekleşmesi mümkün olmayan vaadlerin biri gidip biri geliyordu..
Kimisi ‘kaf dağından kar getiriyor’ kimileri de Yalova’ya 20,30 katlı oteller yapıp ‘haydi hayırlı olsun kongre turizminin temellerini attık. Termal’den kaplca suyunu özel borular ile taşıdık. İşte turizme hizmet budur’ diyerek yalan üstüne yalanı az mı sıralamışlardı..

HEPSİNİN derdi Yalova’yı turizm kenti yapmaktı..Fuhuşun il merkezine kadar iindiği hatta boy boy çeşit çeşit kadınların Emniyet ve Valiliğin karşısındaki açık alanda pazarlandığı, uyuşturucunun aleni olarak satıldığına az mı tanık olduk, az mı o dönemleri haber yaptık..
Dört yolda yerli ve yabahcı turistleri ‘seyyar satıcıların karşıladığı’ bu ilde sahiller de halkın ücretsiz oturacağı birkaç tane bank bile konulmuyordu bunları bilmeyen yoktu sanırım..

Eski belediye başkanları yani çok fazla geriye gitmeden İbrahim Uzun, Barabaros Binicioğlu, Yakup Koçal, Vefa Salman buradan sormak gerekir turizm ile ilgi ne hizmet yaptınız, ‘benim eserim hizmetim’ diyerek elle tutulacak ne hizmet verdiniz diye sorsak? ‘Hiç birisi de işte bakın bu hizmeti yaptık bu yatırımı gerçekleştirdik. Yalova’ya kongre turizmini getirdik’ diyebilirler.

Yalova’ya Osmanlı çarşısı kuruyorlardı hepsi masal safsata ve halkı kandırmaktan öteye gidemediler..
Yalova’da turizm olabilmesi için önce kenti yöneten bürokrat ve siyasetçilerin beyinlerinde profesyonel düşünce yerleşmsi gerekir.. Turizm ile ilgili pek çok partiler birtakım araştırmalar yapıyor verilecek hizmetleri gündeme getiriyor ama iktidarın kafasına yatmadığı takdirde siz ne derdeniz diyin ‘vız gelir tırıs gider’

Hani Arberatoum arazisine 30,40 katlı gökdelen oteller Termal sıcak sulu kaplıcalar yerli yabancı turistlerin akın akın gelip dinlyenip eğleneceği konakların oluşumu..
Nerede dereağının ishal edilip turizm sektörüne açılması.
Nerede Bağlar başı mahallesinin isah edilip kumkapıdaki gibi eğlence sektörünün burada hayata geçirilmesi,
Nerede sanat sokaklarının oluşturulması,
Nerede Elmalık köyündeki ilk İbrahim Müteerrika Müzesinin yapılışı, hizmete açılışı,
Nerede tarihi eserleri olmayan Yalova’yı müzeler şehrinin yapılışı?
Bu nerede kelimelerini dana çok sıralaya biliriz tabi..
O dönemlerde tabiki önemli olan halkı kandırıp oylarını alıp iktidar olablmek en büyük arzu istek idi. Denilen de oldu. Olmadık vaadi sıraladılar seçimleri alıp beledie başkanlığı koltuğuna oturdular sonra da hepsi siyasi enkaz haline dönüştüler..

Kent turizm kenti olacak ise bu işe devlet el atmalı. Belediyeler bu işi gerçekleştiremiyor. Tigem sahillerinden işe başlanmalı. Önce halkın, yerli ve yabancı turistlerin kamp yapıp dirlenebileceği Rizom tatil köyü gibi tesislerin yapımından başlanmalı. Konaklamalı tesisler birbiri ardına özel sektöre teşvik edilmeli. Tigem arazileri yıllardan ber atıl ve bomboş duruyor. Değerlendirin bu arazileri..
Atatürk’ün ‘Yürüyen Köşk’ünün bulunduğu alan çok daha geliştirilip güçlendirilmesi yeni konakmakamalı tesisler yapılmalı. Adliye sarayı ve cezaevi derhal kent dışına çıkarılmalı. Yat limanı ve çevresi geliştirilmeli. Burası sadece çekek yeri olarak kullanılmamalı.
Termal’deki tesisler resmen ateş pahası. Her baba yiğit Termal’e gidip konaklama yapamaz. İndirin fiyatları aşağı daha da etkili tanıtım kampanyalarına girin Termal’i dünyaya tarnıtın. Ama buraya gelen insanlar da ‘yolunacak kaz gibi’ . Armutlu da ha keza öyle..

Teşvikiye Delmece yaylası var ne güzel. Ama çok şükür yazın arabanız ile çoluk çocuklarınız ile buraya gittiniğinizde sizi önce değenekçiler karşılıyor ellerini açıp otopark ve konaklama parasını almadan geçit vermiyorlar. Bakın o bölge bir türlü kullanılır hale getirilemedi..
Şunu sormak istiyorum acaba Turizm Müdürü ne iş yapıyor?
Hangi yatırımı hayata geçirmek için çalıştı
Veya ne hizmet veriyor
‘Fasa fiso’ tabi
Yalova’yı adam gibi fotoğraflar ile tanrıtan kitabımı var!
Sanal ortamda tanrıtan yayınları mı var?
Turizm acentelerini Yalova’ya hayatlarıda davet ettiler mi?
Koca bir hiç!
Bu zihniyet ve kafa ile ne turizmi getirebilirsiniz ne de var olan turizme hizmet ede ilidrsiiz..
Kalın sağlıcakla!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL