Bölge Sağlık Siyaset Spor Teknoloji

SARPDERE BU YIL BİTİYOR!!!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yalova’da inşa edilen Armutlu Sarpdere Barajı bu yıl müteahhit firma tarafından resmen DSİ’ye devri yapılacak. Yılda milli ekonomiye..

SARPDERE BU YIL BİTİYOR!!!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yalova’da inşa edilen Armutlu Sarpdere Barajı bu yıl müteahhit firma tarafından resmen DSİ’ye devri yapılacak.

Yılda milli ekonomiye 2 milyon 400 bin lira katkı sağlanacak olan gölet, Armutlu, Fıstıklı köyü sınırları içerisinde yer alıyor.

Alınan bilgiye göre, yüksekliği 36,50 metreyi bulan baraj ile 882 bin metreküp suyun depolanacak.

Depolanan su vasıtasıyla Sarpdere, Uzundere ve Fıstıklı derelerinin sağında ve solunda kalan yan merası, Çamlık, Taş ocakları, Budak bağ mevkisi ve Fıstıklı köyü ile köy altındaki Semerkaya mevkilerindeki 2 bin 130 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

BU YIL TESLİM

DSİ 13 Şube Müdürü Pelin Yalçın Balcı Sarpdere Sulama Suyu Göleti’nde inceleme yaptı. Balcı, göletin DSİ’ye resmi devrinin bu yıl gerçekleşeceği müjdesini de verdi.

Gölette inceleme yapan ve yetkililerden bilgiler alan DSİ 13 Şube Müdürü Pelin Yalçın Balcı, “Bu göletin kesin kabulüne ait eksikleri tespit yönünden incelenme yaptık. Akabinde fıstıklı sulamasına bağlanıyor.

213 hektarlık Armutlu ilçesi Fıstıklı köyü tarım arazileri sulanması amaçlı. Sulama hizmete açıldı ve köy tüzel kişiliğine devredildi. Ancak bakim kontrollük işleri DSİ ye ait olduğu için denetimlerimizi yapıyoruz. Geçici kabulleri bitmiş olup kesin kabul işlemlerine hazırlık yapıyoruz. Devir işlemleri kesin kabulden sonra. Bu yıl resmi devir işlemleri tamamlanacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL