Köşe Yazıları

TEDBİR Mİ ? ACİL ALARM VERİYOR!

KORANAVİRÜS bir çok ailenin canını yaktı, yakmaya da devam ediyor. Vaka sayıları azaldı, vefat sayıları azaldı, maske kalktı derkeeeen…. Kabus sanıyoruz başa sarıyor. Vaka sayıları tavan yapmaya başlarken, bizlerde çal..

TEDBİR Mİ ? ACİL ALARM VERİYOR!

KORANAVİRÜS bir çok ailenin canını yaktı, yakmaya da devam ediyor.

Vaka sayıları azaldı, vefat sayıları azaldı, maske kalktı derkeeeen…. Kabus sanıyoruz başa sarıyor.

Vaka sayıları tavan yapmaya başlarken, bizlerde çal patlasın, vur oynasın dercesine ‘önemsiz ve özensiz’ davranmaya devam ediyoruz. Tabi ki bunda etken olan sadece bizler değil. Bizler kadar ülkeyi yönetenlerinde parmağı var.

Bakınız Kocaeli Devlet Hastanesinde bir çok vatandaş korona virüs testi için numune veriyor, sonucunu evde beklerken sonuç evrağında ‘yetersiz numune, tekrar test olun’ gibi saçma sapan bir cevap alınıyor..

Hooop vatandaş bu sefer ikinci testi oluyor. Risk mi ?

Evet risk..

Kocaeli Devlet hastanesi yetkilileri bu durumla ilgileneceklerini belirtti. Bekleyip, görelim.

ACİL ALARM VERİYOR!

GEÇTİĞİMİZ günlerde korona virüs testi için gittiğim Karamürsel Devlet Hastanesi ‘evlere şenlik’ bir vaziyet almış durumda. Pandemi döneminde korona virüs numuneleri farklı ortamlarda alınırken, ‘gevşeme dönemi’ ile birlikte acil biriminde alınmaya başlandı.

Virüs testinin numunesi için ortalama 2 saat sıra bekledim. Fakat bir çok vatandaşın gergin olduğunu gözlemledim. Bunun yanı sıra sıra numune vermek için sıra bekleyen bir kaç vatandaşın,’ Oooo bu sıra bize gelmez ne olacaksa olsun ya acil birimi ile korona virüs numune yeri aynı yerde olur mu?’ diyerek, hastaneyi terk ettiklerine bizzat şahit oldum.

Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca,’ Kişiler kendi tedbirlerini kendi almalıdır.’ diyerek insanların tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Sayın Bakan, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü akşam saatlerinde bir gelip Karamürsel Devlet Hastanesinin acil birimini görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Gelin bakalım ‘tedbiri’ görebilecek misiniz..

Neyse sağlıcakla kalın..

(Koranavirüs illetine ilk defa bende yakalandım. Çok şükür Alman aşasının etkisinden midir bilemedim ama hafif ve evde istirahatte olarak atlatıyorum. Köşe yazılarına bir süre ara..)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sitemizde yapacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL